Vast Resources a mărit producția de cupru la cariera Mănăilă, după ce a introdus tehnologii noi

Vast Resources a mărit producția de cupru la cariera Mănăilă, după ce a introdus tehnologii noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2016

Compania minieră britanică Vast Resources anunță că a înregistrat în luna iulie o creștere cu 19-21% a calității minereului de cupru extras de la cariera Mănăilă din județul Suceava, precum și a cantității acestuia, ca urmare a implementării noilor tehnici de separare a concentratelor, după ce la începutul lunii a avut probleme din cauza inundaților cauzate de ploi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania britanică Vast Resources a anunțat anul trecut preluarea minei din județul Suceava, cu resurse estimate la 1,8 milioane de tone, în special cupru și zinc, scrie News.ro.

Firma și a anunțat, la începutul acestui an, investiții de aproape 7 milioane de dolari în cele două mine pe care le controlează în România: Băița Plai, județul Bihor, cumpărată în 2014, și Mănăilă.

"La mai puțin de o lună de la implementarea noilor tehnici de separare a concentratelor, Vast Resources înregistrează primele creșteri, calitative și cantitative. Cu toate că la începutul lunii am întâmpinat dificultăți din cauza inundaților cauzate de ploi, compania a investit în repararea drumurilor și în curățarea și scoaterea apei din carieră”, a declarat președinte și director executiv al Vast Resources România, Andrew Prelea.

Compania susține că a atins ținta de a crește cu 2,5% calitatea concentratului de cupru, la 19%, și va putea aplica tehnici similare pentru concentratul de zinc.

“Prin începerea procesului de separare a zincului de concentratul de cupru, nivelul de zinc a fost redus la 3%, de la o medie de 12% din concentratul extras. În acest mod a fost maximizată valoarea celor două tipuri de minereu”, a mai spus directorul companiei britanice.

Băncile sunt de două ori mai rentabile, însă mai puțin solvabile la jumătatea anului CITEȘTE ȘI Băncile sunt de două ori mai rentabile, însă mai puțin solvabile la jumătatea anului

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În mai 2013, Vast Resources și-a extins activitatea în România.

În luna iulie, mina de minereuri metalice de la Mănăilă a vândut 900 de tone de minereu concentrat, dublu față de media celorlalte luni, după investiții importante efectuate în ultimul an, potrivit Vast Resources.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
cariera manaila