Acțiunile europene au închis marți la cel mai redus nivel din ultimele două luni

Acțiunile europene au închis marți la cel mai redus nivel din ultimele două luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2020

Acțiunile europene au încheiat tranzacțiile de marți la cel mai redus nivel din ultimele aproape două luni, temerile legate de efectele economice ale epidemiei de coronavirus agitând piețele care au înregistrat deja pierderi masive luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în declin cu 1,8%, extinderea epidemiei în afara Chinei făcându-i pe investitori să reanalizeze posibilul impact economic. Capitalizarea indicelui STOXX a scăzut după închiderea de vineri cu aproape 700 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

SpaceX vrea să atragă fonduri de 250 de milioane de dolari, sumă care ar evalua compania la 36 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI SpaceX vrea să atragă fonduri de 250 de milioane de dolari, sumă care ar evalua compania la 36 de miliarde de dolari

Anterior acestui declin, indicii bursieri au atins niveluri record la nivel mondial, datorită speranțelor că epidemia va fi limitată la China, iar efectele adverse vor fi combătute de banca centrală a acestei țări cu măsuri de stimulare, în pofida avertismentelor care indicau contrariul.

Componentele bancară și de asigurări a indicelui european au condus declinul acțiunilor, interesul investitorilor pentru plasamente sigure determinând o scădere a randamentelor obligațiunilor guvernamentale.

”Randamentele titlurilor de Trezorerie erau deja sub valoarea estimată...Aceștia scad pentru că oferă o anumită protecție față de mișcările ample ale piețelor de acțiuni. Dar când randamentele scad, de obicei scade și profitabilitatea băncilor”, a declarat Andrea Cicione, director pentru strategie la TS Lombard.

Banca germană Commerzbank a înregistrat cea mai slabă performanță în indicele bancar, închizând cu circa 5,8%, în timp ce asigurătorul Legal & General Group a consemnat cea mai slabă performantă în indicele de profil.

Marți au fost publicate și date economice negative în zona euro. Astfel, activitățile economice din Germania au stagnat în trimestrul patru, din cauza scăderii exporturilor.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,88%, în timp ce indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,4%, pe fondul informațiilor privind rlimitarea călătoriilor către Italia de către băncile majore.

Acțiunile companiilor aeriene au continuat să scadă marți, titlurile Lufthansa, EasyJet și Ryanair coborând cu 1,5%-3,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
actiuni
piete financiare