Acțiunile europene au scăzut pentru prima dată de la începutul anului

Acțiunile europene au scăzut pentru prima dată de la începutul anului

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 ian 2023

Acțiunile europene au scăzut pentru prima dată de la începutul anului, după ce minuta ședinței Fed a indicat că banca va continua să lupte împotriva inflației, chiar dacă acest lucru afectează economia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean a pierdut 0,15% după un avans de circa 3% în această săptămână, cel mai important raliu de 3 zile din octombrie.

Vânzările auto în Marea Britanie au scăzut și au ajuns la minimul ultimilor 30 de ani. Vânzările Dacia au crescut cu peste 50% CITEȘTE ȘI Vânzările auto în Marea Britanie au scăzut și au ajuns la minimul ultimilor 30 de ani. Vânzările Dacia au crescut cu peste 50%

Potrivit minutei de la ultima ședință, factorii de decizie ai Fed au menționat importanța menținerii politicii restrictive atât timp cât inflația se menține la un nivel inacceptabil de ridicat. În decembrie, oficialii Fed au estimat că rata dobânzii cheie, care se situează în prezent în intervalul 4,25%-4,50%, va crește la puțin peste 5% în 2023 și, probabil, va rămâne la acest nivel pentru o perioadă de timp.

Minuta a reiterat mesajul pesimist, menționând că niciun participant la ședință nu crede că ar fi oportun să înceapă o reducere a dobânzilor în 2023.

Ryanair Holdings, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa, a crescut cu 2,2% după ce și-a majorat obiectivul de profit ca urmare a cererii mai mari decât se aștepta în perioada Crăciunului. Rivalii de la EasyJet și Wizz Air au avansat cu 5,9% și, respectiv, 13%.

Acțiunile din domeniul media au scăzut, influențate de declinul înregistrat de grupul britanic Pearson.

CONFIRMARE Pilonul II de pensii a încheiat 2022 pe minus în privința randamentului, pentru prima dată de la debutul sistemului CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Pilonul II de pensii a încheiat 2022 pe minus în privința randamentului, pentru prima dată de la debutul sistemului

Astăzi s-a împlinit un an de la atingerea recordului istoric al indicelui Stoxx 600. După ce s-a prăbușit cu aproape 13% anul trecut, înregistrând cea mai slabă performanță din 2018, indicele de referință a început noul an în forță, pe fondul pariurilor că ridicarea resticțiilor din China va alimenta o redresare economică Totodată, datele recente au arătat o încetinire a inflației în marile economii europene.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene