Acțiunile Kering au cel mai mare declin din 1992, Gucci nu mai are trecere mare printre chinezi. Peste 7 miliarde de euro din valoarea de piață - șterse

Acțiunile Kering au cel mai mare declin din 1992, Gucci nu mai are trecere mare printre chinezi. Peste 7 miliarde de euro din valoarea de piață - șterse
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 mar 2024
Acțiunile Kering s-au prăbușit după ce grupul francez de lux a avertizat că vânzările brandului Gucci au scăzut cu aproximativ 20% în primul trimestru, în condițiile unei popularități în scădere printre clienții chinezi.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Acțiunile au scăzut cu până la 15% în tranzacțiile de la Paris, cel mai abrupt declin intraday din 1992 încoace, ștergând peste 7,2 miliarde de euro din valoarea de piață a Kering, conform datelor analizate de Profit.ro.
CEC Bank - profit net estimat de 515,8 milioane lei în anul 2023. Depășește BRD la active CITEȘTE ȘI CEC Bank - profit net estimat de 515,8 milioane lei în anul 2023. Depășește BRD la active

Kering a anunțat o scădere peste estimări a vânzărilor Gucci în regiunea Asia-Pacific. Grupul de modă a încercat să revitalizeze marca italiană, care aduce aproximativ două treimi din profitul său, dar fără succes. 

Avertismentul va provoca probabil noi dezbateri cu privire la modul în care Kering și-ar putea reduce dependența de o marcă cunoscută pentru modelele extravagante, care nu sunt în pas cu tendința actuală, de orientare spre discreție.
 
Controlată de familia Pinault, Kering s-a luptat să țină pasul cu rivali precum LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton și Hermes International, în condițiile în care vânzările de bunuri de lux s-au temperat în ultimul an, în special în China.
 
Portofoliul mai larg de mărci al LVMH și listele lungi de așteptare pentru gențilr Hermes au făcut ca aceste companii să reziste mai bine.
viewscnt
Afla mai multe despre
gucci
kering
actiuni kering
bunuri de lux
moda de lux