Banca Internațională de Investiții pregătește 40 milioane euro pentru IMM-urile din România

Banca Internațională de Investiții pregătește 40 milioane euro pentru IMM-urile din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2019

Banca Internațională de Investiții (International Investment Bank - IIB) a acordat un împrumut grupului agro-industrial Trans-Oil, cel mai mare jucător de profil din Republica Moldova, pentru achiziționarea fabricii de ulei de la Țăndărei, cunoscută sub numele de Ultex Țăndărei și pregătește alte patru proiecte, care totalizează aproximativ 40 de milioane de euro, de investiții în modernizarea infrastructurii de producție și susținerea sectorului IMM-urilor din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Tranzacția prin care producătorul de ulei Ultex este vândut grupului Trans Oil din Republica Moldova, pentru 10,5 milioane euro, a fost anunțată în 2014.

Banca este o instituție financiară internațională înființată în 1970 și controlată de Bulgaria, Cehia, Cuba, Federația Rusă, Mongolia, România, Slovacia, Ungaria și Vietnam și are în portofoliul de împrumuturi în România peste 100 de milioane de euro.

„În prezent, portofoliul de împrumuturi în România acoperă domenii precum infrastructura, sectorul serviciilor, agricultura și industria alimentară, susținerea IMM-urilor. Depășește în prezent 100 de milioane de euro și intenționăm să îl creștem, având deja un număr de proiecte în evaluarea băncii”, potrivit unui răspuns al băncii către Europa Liberă.

CONFIRMARE Alpha Bank România lansează obligațiuni ipotecare de până la 1 miliard de euro. Prima bancă din România care emite astfel de instrumente de finanțare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Alpha Bank România lansează obligațiuni ipotecare de până la 1 miliard de euro. Prima bancă din România care emite astfel de instrumente de finanțare

Banca Internațională de Investiții a fost fondată în anul 1970, când ar fi trebuit să fie echivalentul Fondului Monetar Internațional pentru blocul economic răsăritean socialist CAER.

Portofoliul de împrumuturi al Băncii Internaționale de Investiții a ajuns, de la relansarea acesteia, din 2012, la 753 de milioane de euro, în doar șase ani, din care România reprezenta 10%, potrivit rapoartelor băncii.

În România, IIB a acordat finanțări unor companii precum Agricover, Avicola Buzău, Fabrica de Lapte Brașov, MEP Retail, dezvoltatorul Iulius Group sau MEP Retail, operatorul lanțului Profi. International Investment Bank are și o poveste neplăcută pe piața de capital românească, respectiv finanțarea producătorului de cabluri din fibră optică Romcab Târgu Mureș (MCAB), care la începutul anului 2017 și-a cerut insolvența.

Banca are listate la cota Bursei de Valori București 5 emisiuni de obligațiuni corporative, în valoare totală de 140 milioane euro și peste 1 miliard de lei. IIB are un capital de 1,3 miliarde euro și active de 1,1 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca internațională de investiții
imprumuturi