Banca Transilvania începe din iulie conversia creditelor în franci elvețieni preluate de la Bancpost. Oferta pentru clienți: reducere de 18% la sold

Banca Transilvania începe din iulie conversia creditelor în franci elvețieni preluate de la Bancpost. Oferta pentru clienți: reducere de 18% la sold
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 26 iun 2018

Banca Transilvania începe pe 2 iulie campania de conversie a creditelor în franci elvețieni preluate de la Bancpost. Banca Transilvania oferă o reducere de 18% la soldul curent al creditelor, calculat la cursul curent anunțat de BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Transilvania a preluat 2.250 de clienți cu credite în franci elvețieni de la Bancpost. Aceștia vor fi contactați telefonic și invitați la o întâlnire într-una dintre sucursalele Bancpost.

WeAccelerate, programul prin care start-up-urile pot crește într-un ritm accelerat cu sprijinul Telekom Romania. Înscrie-te și tu! CITEȘTE ȘI WeAccelerate, programul prin care start-up-urile pot crește într-un ritm accelerat cu sprijinul Telekom Romania. Înscrie-te și tu!

Campania se va derula în perioada 2 iulie – 31 august și clienții vor avea la dispoziție cel puțin 15 zile pentru analizarea ofertei, anunță BT într-un comunicat.

Reducerea pentru clienți este de 18%, aplicată soldului curent, din care vor fi scăzute eventuale obligații de plată restante și sumele calculate datorate de client și neajunse la scadență.

Aviației Park, unul dintre primele proiecte rezidențiale unde poți beneficia de Ipoteca Verde CITEȘTE ȘI Aviației Park, unul dintre primele proiecte rezidențiale unde poți beneficia de Ipoteca Verde

Conversia franc elvețian/leu sau franc elvețian/euro se va realiza la cursul BNR din data semnării documentației la notar, se arată în comunicat.

Francul este cotat în prezent la circa 4,04 lei, iar o reducere de 18% a soldului este echivalentă scăderii cursului la 3,31 lei. Clienții cu credite în franci elvețieni preluați de la Volksbank au beneficiat, în 2015, de o rată de discount de 22,5%. Francul a ajuns la 4,23-4,28 lei în vara lui 2015, dar a scăzut ulterior în jurul ratei de 4 lei.

BT nu prezintă informații privind partea de costuri, anume noua rată a dobânzii și eventualele comisioane. Am solicitat oficialilor băncii detalii despre noile costuri.

Costurile notariale legate de operațiunea de conversie sunt suportate de Bancpost. În cazul în care situația juridică a imobilului este modificată față de momentul constituirii ipotecii sau sunt necesare procuri speciale de reprezentare și/sau operațiuni de succesiune și/sau partaj, costurile sunt în sarcina clienților, se arată în comunicat.

Dacă acceptă oferta de conversie, clienții vor schimba și creditorul din Bancpost în Banca Transilvania. Deși BT a preluat Bancpost de la Eurobank în luna aprilie, cele două bănci încă funcționează ca entități separate, fiind în proces de fuziune prin absorbție.

Oferta BT nu se adresează și celor care au avut credite acordate de Bancpost, dar au fost ulterior cesionați, inclusiv către acționarul Eurobank în Grecia

Banca Transilvania spune că a a intenționat să includă în achiziționarea Bancpost și subiectul despre clienții cu credite în franci elvețieni care au fost cesionați, însă ofertele BT au fost refuzate de către cesionar.

viewscnt
Afla mai multe despre
conversie
conversie credite franci elvetieni
bancpost
banca transilvania