Dan Pascariu se retrage din funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank

Dan Pascariu se retrage din funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank
Oana Osman
Oana Osman
scris 2 apr 2020

Dan Pascariu, președintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank, și-a anunțat astăzi decizia de a se retrage din funcție începând cu data de 03 aprilie 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pascariu a deținut această funcție în ultimii 12 ani, după ce anterior fuziunii dintre HVB și UniCredit deținuse și conducerea executivă a HVB România, preluată de grupul italian.

„Îi mulțumesc lui Dan Pascariu, în numele Directoratului și al tuturor colegilor, pentru contribuția avută la dezvoltarea sistemului bancar și, în special, a băncii noastre. Este una dintre cele mai importante figuri în istoria UniCredit Bank, cu o contribuție relevantă și constantă în crearea unei culturi organizaționale sănătoase. Îi dorim tot ce este mai bun și sunt convins că și pe viitor va rămâne aproape de noi”, a spus Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește” CITEȘTE ȘI BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește”

Continuitatea activităților programate ale Consiliului de Supraveghere până la o nouă nominalizare pentru rolul de Președinte al Consiliului de Supraveghere va fi asigurată de poziția de Vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere.

Dan Pascariu și-a început cariera bancară în 1973,  în Banca Română de Comerț Exterior. După 1989, a fost numit în funcția de vicepreședinte, apoi în decembrie 1990 devine președinte al Consiliului de Administrație al BRCE (viitoarea Bancorex). În 1994 părăsește Bancorex pentru a prelua funcția de președinte executiv al Băncii București (viitoarea Alpha Bank), instituție bancară creată de Alpha Credit Bank, cea mai mare bancă privată din Grecia și BERD.

Doi ani mai târziu, în 1996, este numit președinte al Consiliului de Administrație al CA-IB Financial Advisers SA, responsabil cu conducerea și supravegherea activităților de fuziuni și achiziții din România pentru CA-IB Investment Bank din Viena. În anul următor devine președinte al Consiliului de Administrație al Bank Austria Creditanstalt România, conducând astfel Grupul Bank Austria în România. În 2000, BA-CA a fuzionat, la nivel global, cu HypoVereinsbank AG (HVB), iar denumirea băncii a fost schimbată în HVB Romania.

Pascariu a rămas președintele Consiliului de Administrație și al noii bănci create prin fuziunea dintre HVB Bank România și Banca Țiriac, finalizată în 2006, iar în iunie 2007, după ce s-a finalizat și noua fuziune cu UniCredit, a renunțat la atribuțiile executive în noua bancă UniCredit Țiriac Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan pascariu
demisie
unicredit bank