Eurobank a vândut 80% din infrastructura de plăți prin terminale POS către Worldline

Eurobank a vândut 80% din infrastructura de plăți prin terminale POS către Worldline
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Banca grecească Eurobank, care în urmă cu trei ani a vândut Bancpost către Banca Transilvania, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro, a anunțat că a semnat un acord pentru vânzarea a 80% din infrastructura sa de plăți prin terminale POS către firma franceză Worldline, în încercarea de a-și consolida baza de capital, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În urma acestei tranzacții, Eurobank devine a treia bancă grecească care se desparte de infrastructura sa de plăți care implică terminale POS, după ce Piraeus Bank și Alpha Bank au încheiat tranzacții similare în cursul acestui an. În replică, Worldline va încerca să utilizeze rețeaua bancară a Eurobank drept un canal comercial pentru a distribui produsele și serviciile sale de plăți către comercianții fizici și online, scrie Agerpres.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Această divizie a Eurobank este lider de piață, în condițiile în care are o cotă de 21% din tranzacțiile procesate în Grecia. Anual, această divizie gestionează plăți pentru 123.000 de comercianți fizici și online cu tranzacții de peste șapte miliarde de euro.

"Acordul cu Worldline este în linie cu planul nostru strategic de a ne concentra pe activitățile de bază și să ne consolidăm și mai mult baza de capital", a declarat directorul general de la Eurobank, Fokion Karavias.

Grupul bancar elen a precizat că acordul convenit cu Worldline evaluează infrastructura sa de plăți prin terminale POS la 320 milioane de euro, în funcție de unele ajustări la data finalizării tranzacției. În pus, acordul cuprinde anumite plăți condiționale și protejarea drepturilor acționarilor minoritari.

Vânzarea este așteptată să se încheie în al doilea trimestru al anului următor și ar urma să contribuie cu aproximativ 80 de puncte de bază la capitalul Tier I al Eurobank.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurobank
worldline