EXCLUSIV Banca Transilvania a semnat actele finale pentru cumpărarea Bancpost și începe integrarea acesteia în structura sa

EXCLUSIV Banca Transilvania a semnat actele finale pentru cumpărarea Bancpost și începe integrarea acesteia în structura sa
scris 3 apr 2018

Banca Transilvania a semnat astăzi actele finale pentru cumpărarea Bancpost, au declarat surse oficiale pentru Profit.ro. Aprobările din partea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței au fost emise la jumătatea lunii trecute.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, Banca Transilvania a primit acordul de la BNR și Concurență pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost S.A., precum și a participațiilor în capitalul social al societăților din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN SA și ERB Leasing IFN SA.

Astăzi, Bancpost a aprobat începerea fuziunii și transferul de proprietate. Au fost semnate actele, iar Banca Transilvania a devenit acționar cu drepturi depline și poate începe integrarea Bancpost în structura sa.

Microsoft Excel devine mai inteligent cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI Microsoft Excel devine mai inteligent cu ajutorul AI-ului

De ce este important: Bancpost, cu active totale de 2,5 miliarde de euro, are o rețea de 147 de sucursale în România și peste 1 milion de clienți, fiind una dintre cele mai mari piețe ale Eurobank în afara Greciei. Prin preluarea acesteia, Banca Transilvania, locul doi în piața bancară locală, se apropie semnificativ de prima poziție în topul băncilor, după active, încă ocupată de Banca Comercială Română.

Mai este interesant: O altă tranzacție pe piața bancară din România, achiziția Băncii Românești de către OTP, nu a primit aprobările Băncii Naționale a României, după cum a anunțat Profit.ro în exclusivitate.

Banca Transilvania, locul doi în piața bancară locală, a anunțat în noiembrie 2017 achiziția Bancpost. 

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, taie pe rând orașele din România: După Timișoara și Oradea, acum renunță și la Craiova CITEȘTE ȘI Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, taie pe rând orașele din România: După Timișoara și Oradea, acum renunță și la Craiova

Eurobank, a treia mare bancă din Grecia în funcție de active, mai este prezentă în Bulgaria, Serbia și Cipru. În Romania, Eurobank controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, precum și alte societăți financiare.

Banca Transilvania, cu o cotă de piață de peste 13% și active totale în valoare de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde de euro), este a doua banca din România. BT are peste 7.000 de angajați, 2.2 milioane de clienți și aproximativ 500 de unități.

Este prima bancă din România listată la Bursă de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
banc post
banca transilvania
consiliul concurentei