Capitalizarea marilor companii de tehnologie a scăzut luni cu circa 230 de miliarde de dolari din cauza coronavirusului

Capitalizarea marilor companii de tehnologie a scăzut luni cu circa 230 de miliarde de dolari din cauza coronavirusului
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2020

Acțiunile celor mai valoroase cinci companii din Statele Unite în funcție de capitalizarea bursieră, respectiv Apple, Facebook, Amazon, Microsoft și Alphabet, compania mamă a Google, au scăzut luni din cauza temerilor provocate de impactul economic al epidemiei de coronavirus, iar capitalizarea acestora a pierdut până acum cu circa 230 de miliarde de dolari, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declinul a avut loc pe fondul scăderii generalizate a burselor, provocată de informațiile referitoare la extinderea rapidă a epidemiei în afara Chinei, în țări precum Coreea de Sud, Iran și Italia, scrie News.ro.

Cele cinci companii de tehnologie reprezintă aproape o cincime din valoarea indicelui american S&P 500, care la rândul său a scăzut cu peste 2,6%.

EXCLUSIV Tranzacție: Marian Alecu, omul care a adus McDonald\'s în România, intră puternic pe piața hotelieră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Marian Alecu, omul care a adus McDonald's în România, intră puternic pe piața hotelieră

Acțiunile americane au scăzut luni în urma informațiilor referitoare la creșterea nivelului de alertă din Coreea de Sud pentru coronavirus la ”cel mai înalt nivel”.

Italia a raportat la rândul ei o creștere rapidă a numărului cazurilor de îmbolnăvire confirmate.

Coronavirusul de tipul gripei, numit COVID-19, a afectat aproape 80.000 de oameni la nivel global, majoritatea în China.

Apple are cea mai mare expunere la China, fiind dependentă în mare măsură de fabricile de asamblare din această țară pentru principalele sale produse, precum și de consumatorii chinezi care cumpără Iphone-uri. Compania a avertizat săptămâna trecută că nu se așteaptă să își îndeplinească propriile previziuni pentru trimestrul care se va încheia în martie, din cauza impactului epidemiei.

Celelalte companii au o prezență mai mică pe piața chineză, Google și Facebook fiind practic absente, dar sunt și ele afectate din cauza temerilor legate de impactul epidemiei asupra economiei mondiale.

Evoluția negativă a acțiunilor în prima zi a săptămânii a continuat declinul consemnat vineri, când titlurile Miscrosoft au scăzut cu peste 3%, iar Facebook, Amazon, Alphabet și Apple au închis în declin cu cel puțin 1,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
bursa
scadere