Creșterea numărului infecțiilor cu Covid-19 ține bursele pe roșu pentru a doua zi

Creșterea numărului infecțiilor cu Covid-19 ține bursele pe roșu pentru a doua zi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 sep 2020

Principalele burse europene au închis în scădere pentru a doua zi consecutivă vineri, trase în jos de companiile aeriene și din turism, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de infecție cu coronavirus pe continent.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Lipsa unui angajament ferm privind noi măsuri de stimulare din partea băncilor centrale din SUA și Marea Britanie la ședințele de politică monetară din această săptămână contribuie la sentimentul negativ din piețe, notează Reuters și Bloomberg.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 0,66%, până la 368,78 de puncte, reducând câștigul de la nivelul săptămânii la doar 0,2%. Indicele FTSE 100 de la Londra a consemnat un recul de 0,71%, indicele DAX de la Frankfurt a coborât cu 0,70%, iar referința CAC 40 de la Paris cu 1,22%.

Fondul Proprietatea vinde 3% din acțiunile OMV Petrom pentru 560 milioane lei CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea vinde 3% din acțiunile OMV Petrom pentru 560 milioane lei

O serie de state, printre care Franța și Marea Britanie, au anunțat noi restricții de deplasare în mai multe regiuni în urma creșterii cazurilor de infecție cu Covid-19. Joi, Franța a confirmat 10.593 de noi cazuri de infecție, cel mai mare număr zilnic de la debutul pandemiei. Numărul cazurilor zilnice de infecție din Marea Britanie aproape s-a dublat în ultima săptămână, autoritățile anunțând restricții suplimentare în mai multe zone din centrul și nordul țării.

Acțiunile IAG, compania-mamă a British Airways, s-au prăbușit cu 14,60%, titlurile EasyJet s-au depreciat cu 9,2%, iar acțiunile Lufthansa cu 5%.

Pe lista aprecierilor, titlurile operatorului bursier Euronext au urcat cu 4,3%, după ce London Stock Exchange a anunțat că se află în negocieri exclusive pentru vânzarea operatorului bursei de la Milano către o asociere condusă de Euronext.

La New York, principalii indici înregistrau corecții de până la 1,7% după primele ore de tranzacționare, pe fondul unei presiuni ridicate la vânzare pe acțiunile companiilor din tehnologie.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
scaderi
pandemie