Declin bursier puternic pentru companiile europene din domeniul turismului

Declin bursier puternic pentru companiile europene din domeniul turismului
scris 18 sep 2020

Acțiunile marilor companii europene din domeniul turismului scad abrupt în ședința bursieră de vineri, pe fondul îngrijorărilor legate de un nou val al pandemiei de Covid-19. Totodată, investitorii se tem de introducerea unor noi măsuri de izolare în  Marea Britanie.

Astfel, indicele sectorial Stoxx 600 Travel&Leisure este în scădere cu 2,9%. Per ansamblu, indicele paneuropean Stoxx 600 este în stagnare.

Companiile își pot gestiona paginile și profilurile de Facebook, Instagram și Messenger într-un singur loc CITEȘTE ȘI Companiile își pot gestiona paginile și profilurile de Facebook, Instagram și Messenger într-un singur loc

Acțiunile International Conslidated Airlines (IAG), părintele British Aiways, scad cu 12,2%, cele ale easyJet pierd 8,7%, iar InterContinental Hotels înregistrează un declin de 5,4%. Acțiunile Fraport, operatorul Aeroportului Internațional Frankfurt, pierd 5,5%.

Acțiunile TUI, cel mai mare operator de turism din lume, scad cu  3,2% la Londra și cu 3,6% la Frankfurt.

Grupul de consultanță științifică pentru urgențe (Scientific Advisory Group for Emergencies -SAGE) din Marea Britanie a propus o nouă perioadă de 2 saptămâni de izolare la nivel național pentru luna octombrie, potrivit presei britanice. Informațiile nu sunt confirmate oficial.

Totodată, Matt Hancock, secretar de stat pentru Sănătate a declarat, pentru BBC, că numărul de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 a accelerat în ultimele săptămâni, iar Guvernul este gata să ia "orice măsură necesară".

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
stoxx 600
companii turism