Fondurile de pensii facultative își cresc activele

Fondurile de pensii facultative își cresc activele
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2024

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 4,82 miliarde de lei, la finalul lunii ianuarie 2024, în creștere cu 28% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cele mai multe investiții au fost efectuate local (96%), majoritatea fiind denominate în lei (90%)", conform unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

În anul vânzării Hidroelectrica, Fondul Proprietatea a devenit o entitate de 6 ori mai mică. De cât cash dispune emitentul CITEȘTE ȘI În anul vânzării Hidroelectrica, Fondul Proprietatea a devenit o entitate de 6 ori mai mică. De cât cash dispune emitentul

Valoarea contribuțiilor virate în luna ianuarie a fost de 57,7 milioane de lei, în timp ce contribuția medie a fost 170 de lei.

La finalul lunii ianuarie, titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 3,197 miliarde de lei, respectiv 66,3%. Pe locul doi se aflau acțiunile, cu 1,227 miliarde de lei (25,4%). Obligațiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 191,024 milioane de lei, respectiv 4% din totalul activelor, iar fondurile de investiții însumau 96,4 milioane lei (2%).

FOTO Fresce de mare valoare, descoperite în timpul săpăturilor în Pompei CITEȘTE ȘI FOTO Fresce de mare valoare, descoperite în timpul săpăturilor în Pompei

Fondurile de pensii facultative au ajuns la 717.517 de participanți.

Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea și Raiffeisen Acumulare.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
fonduri