Germania lansează o monedă de 5 euro cu un inel de plastic albastru în mijloc

Germania lansează o monedă de 5 euro cu un inel de plastic albastru în mijloc
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2016

Germania lansează joi, în premieră, o monedă de 5 euro cu un inel de plastic albastru în mijloc, care va face falsificarea mai dificilă, potrivit ministrului de Finanțe al Bavariei, Markus Soder, relatează site-ul thelocal.de.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rolul inelului albastru, care poate fi prelucrat ca metalul dar este de fapt din plastic, nu este unul estetic ci de a descuraja falsificarea, scrie News.ro

Inelul din plastic va fi ușor de recunoscut, astfel că verificarea autenticității va fi posibilă cu ochiul liber, în timp ce plasticul în sine va fi dificil de produs.

În al doilea rând, plasticul va forma un fel de izolație între cele două piese din metal, iar automatele vor face ușor diferența între o monedă reală și una falsă.

Numită ”Blue Planet Earth” (Planeta Albastră Pământ), noua monedă va intra în circulație joi, urmând să fie turnate 2 milioane de unități.

EXCLUSIV Oficiul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a verificat aproape toate casele de avocatură din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Oficiul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a verificat aproape toate casele de avocatură din București

Noile monede vor fi apreciate de colecționari și ar putea fi o surpriză să fie întâlnite în tranzacțiile zilnice, potrivit site-ului thelocal.de.

Prin comparație, în decembrie 2015 erau în circulație 5,56 de milioane de monede de 2 euro și 6,81 milioane de monede de 1 euro.

Ministerul bavarez de Finanțe analizează dacă să adopte noul design pentru toate tipurile de monede.

Soder a arătat că industria contrafacerilor și-a schimbat metodele în ultimii ani, fiind mai probabil să fie falsificate monedele și nu bancnotele.

viewscnt
Afla mai multe despre
moneda 5 euro