Grupul italian Golden Goose pregătește una dintre cele mai mari IPO din Europa pentru 2024. Hidroelectrica rămâne în topul listărilor din acest an

Grupul italian Golden Goose pregătește una dintre cele mai mari IPO din Europa pentru 2024. Hidroelectrica rămâne în topul listărilor din acest an
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 dec 2023

Producătorul italian de încălțăminte sport de lux Golden Goose vrea să atragă aproximativ 1 miliard de euro printr-o ofertă publică inițială pe bursa de la Milano, în ceea ce se preconizează a fi una dintre cele mai mari listări din Europa anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționarul majoritar al companiei, grupul de buyout Permira, a apelat la șapte bănci pentru subscrieri în cadrul operațiunii, potrivit unor surse citate de Reuters.

Listarea Golden Goose ar aduce un suflu nou pe piețele de capital din Europa, după ce creșterea ratelor dobânzilor și războiul din Ucraina au înghețat aproape complet activitatea pe acest segment.

Cu un forcing de final, oferta de titluri de stat pentru populație strânge plasamente de peste 500 milioane euro, a 2-a participare din acest an CITEȘTE ȘI Cu un forcing de final, oferta de titluri de stat pentru populație strânge plasamente de peste 500 milioane euro, a 2-a participare din acest an

Oferta publică a Hidroelectrica a fost cea mai mare listare din acest an în Europa, cu încasări de aproximativ 1,9 miliarde de euro, urmată, la distanță, de listarea companiei germane Schott Pharma, cu încasări de 935 milioane de euro.

Golden Goose, cunoscută pentru sneackerii cu aspect uzat care se vând cu sute de euro, a înregistrat anul trecut un salt de 30% al veniturilor, la aproximativ 501 milioane de euro.

Grupul italian a anunțat planuri pentru extinderea în continuarea a activităților dincolo de gama principală de produse.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
golden goose ipo
listare actiuni golden goose
listare hidroelectrica
cea mai mare ipo din europa