Golden Goose își va extinde afacerile dincolo de pantofii sport

Golden Goose își va extinde afacerile dincolo de pantofii sport
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2023

Producătorul italian de pantofi sport de lux Golden Goose a raportat o creștere cu 30% a veniturilor în 2022 și se așteaptă în continuare la o evoluție asemănătoare prin extinderea activităților dincolo de gama principală de produse, a declarat directorul general Silvio Campara, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Vom continua să ne inovăm afacerile, care sunt pantofii sport, dar va fi ceva pe lângă pantofii sport ce va fi lansat pe piață", a afirmat Silvio Campara, fără a preciza care va fi noua gamă de produse.

FOTO Coca-Cola schimbă sticlele în România CITEȘTE ȘI FOTO Coca-Cola schimbă sticlele în România

În prezent, o pereche de pantofi sport de lux Golden Goose se vând cu 400 de euro, scrie Agerpres.

Golden Goose a început deja să își diversifice activitățile în ultimii ani prin vânzarea de haine și accesorii, cu un accent pe produsele din piele.

Marți, firma italiană a raportat venituri de 501 milioane de euro în 2022, grație unei creșteri puternice în cele două Americi, precum și pe canalele online și de retail. Anul trecut, cele două Americi au fost piața cu cel mai puternic ritm de creștere pentru Golden Goose, cu o creștere de 55% a vânzărilor, urmată de regiunea EMEA, unde vânzările au crescut cu o treime.

Silvio Campara s-a declarat încrezător că grupul va putea să își majoreze cota de piață în condițiile în care Golden Goose a crescut ușor prețurile, cu o majorare medie totală de 5% până la 6% în ultimii trei ani, mult mai puțin decât competitorii. "Aceasta a ajutat Golden Goose să construiască încredere în rândul clienților", a spus Campara.

Golden Goose are de gând să deschidă alte 20 de magazine în acest an, un număr similar cu cel din 2022, a adăugat el.

Golden Goose a fost achiziționat de fondul de investiții Permira în 2020 și la acea dată producătorul de pantofi sport era evaluat la 1,3 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
golden goose
pantofi sport