Acțiunile 2Performant - preconizate să intre la tranzacționare până la finalul anului. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq

Acțiunile 2Performant - preconizate să intre la tranzacționare până la finalul anului. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2020

Acțiunile 2Performant, platformă regională de marketing cu circa 600 de clienți din Europa Centrală și de Est, sunt preconizate să intre la tranzacționare pe bursă până la finalul acestui an, sub simbolul 2P, operațiunea fiind avizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
CONFIRMARE OFICIALĂ Transgaz a reziliat contractele cu AIK Energy și a solicitat ANRE desemnarea unui FUI care să preia toți clienții importatorului. Primul eșec în sistemul de liberalizare a gazelor CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OFICIALĂ Transgaz a reziliat contractele cu AIK Energy și a solicitat ANRE desemnarea unui FUI care să preia toți clienții importatorului. Primul eșec în sistemul de liberalizare a gazelor

În luna iulie a acestui an, compania și-a anunțat intenția de listare pe piața AeRo a Bursei de Valori București. La Profit TV, conducerea companiei a arătat că vizează o listare tehnică la bursă, pentru a atrage lichiditate, operațiune urmată, la un interval de câteva luni, de o majorare de capital, fondatorii, managementul și boardul obligându-se însă ca, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, să nu vândă nicio acțiune. Listarea tehnică este fără derularea în prealabil a unei oferte publice.

CEO-ul Dorin Boerescu spunea la Profit TV că a vizitat atât bursa de la Londra, cât și Nasdaq cu Bogdan Aron, Chief Financial Officer al companiei, pentru a înțelege și modul în care trebuie derulată o relație a companiei cu investitorii în urma unei listări.

Pentru primul semestru al anului 2020 compania a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 37,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la peste 9 milioane de lei. Totodată, compania a generat în aceeași perioadă vânzări pentru clienții săi cu 54,1% mai mari, în valoare de peste 27 milioane de euro (TVA inclus). Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, indicele EBITDA a crescut în semestrul 1 cu 129%.

Listarea tehnică la BVB reprezintă primul pas din strategia de finanțare prin instrumentele oferite de Bursă, pe termen lung, prin care 2Performant își propune să își consolideze și dezvolte business-ul și să capteze cât mai mult din creșterea comerțului online.

Structura actuală a acționariatului este formată din 44 de acționari, dintre care: Dorin Boerescu, CEO și acționar major 2Performant (38,7%), Radu Spineanu, fondator 2Performant (10,1%), Sergiu Neguț, membru în boardul consultativ 2Performant (7%). Business-ul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) și are un board consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios).

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
2performant