Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. CEO 2Performant: Listarea la bursă va fi una tehnică, urmată de o majorare de capital. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq

Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. CEO 2Performant: Listarea la bursă va fi una tehnică, urmată de o majorare de capital. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq
scris 15 iul 2020

2Performant vizează o listare tehnică la bursă, pentru a atrage lichiditate, operațiune urmată, la un interval de câteva luni, de o majorare de capital, fondatorii, managementul și boardul obligându-se însă ca, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, să nu vândă nicio acțiune, a anunțat la Profit TV Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

Listarea tehnică este fără derularea în prealabil a unei oferte publice.

2Performant, platformă regională de marketing cu peste 600 de clienți din Europa Centrală și de Est, a anunțat marți că pregătește listarea pe piața AeRo a Bursei de Valori București în a doua jumătate a acestui an.

Compania are peste 20 de acționari, titluri primind și angajații printr-un program de stock option, pentru care se dorește să fie extins. La acest moment sunt semnale că unii dintre acești acționari doresc să vândă o parte, mai mică, din participația lor.

"Vrem să facem o listare tehnică, pentru a deveni lichizi, și să oferim acționarilor curenți lichiditatea, în cazul în care vor dori să vândă o parte sau poate integral din participația lor. Deocamdată, noi, fondatorii, managementul și boardul vom avea 6 luni în care ne obligăm să nu vindem nicio acțiune. Eu, personal, nu o să vând mai mult de un an, probabil. Vrem să ne listăm pentru a fi lichizi, pentru a oferi un sens mai bun și programului de stock option pe care îl implementăm pentru angajați și pentru a lăsa piața să ne evalueze. Abordarea noastră este să facem listarea tehnică și, la câteva luni după aceea, majorarea de capital la evaluarea care va fi dată atunci de bursă, de investitori", spune Boerescu la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 17.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Mihnea Rădulescu, business director Vodafone România: Companiile vor căuta să-și digitalizeze business-ul. Atenție la securitatea cibernetică! CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Mihnea Rădulescu, business director Vodafone România: Companiile vor căuta să-și digitalizeze business-ul. Atenție la securitatea cibernetică!

El a vizitat atât bursa de la Londra, cât și Nasdaq cu Bogdan Aron, Chief Financial Officer al companiei, pentru a înțelege și modul în care trebuie derulată o relație a companiei cu investitorii în urma unei listări.

Fondată în 2008 de Radu Spineanu, compania a devenit societate pe acțiuni din 2015 și tot de atunci este și auditată. 

Business-ul 2Performant, care dezvoltă și operează 2Performant.com - platformă integrată de marketing afiliat și influencer marketing., este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) și are un board consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios).

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ciprian Dascălu, BCR: Suntem cu activitatea economică la 55-60% dintr-o lună normală. Va fi o revenire într-un “V” mai lin CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ciprian Dascălu, BCR: Suntem cu activitatea economică la 55-60% dintr-o lună normală. Va fi o revenire într-un “V” mai lin

În 2019, 2Performant a înregistrat o cifră de afaceri de 3,2 milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2018 și a continuat accelerat și în prima jumătate a lui 2020 pe fondul dezvoltării eCommerce-ului din perioada pandemiei și al mutării obiceiurilor de cumpărare preponderent în online. Totodată, compania a făcut de-a lungul anilor investiții importante în propria tehnologie pentru marketing afiliat și influencer marketing și a ridicat mai multe runde de finanțări, trecând prin toate etapele de dezvoltare ale unei companii de tehnologie.

2Performant a generat de-a lungul timpului peste 5 milioane de tranzacții online în valoare de peste 205 milioane de euro. 

Compania a fost înființată în 2009, sub numele de 2Parale, în urma unei finanțări de tip seed de 15.000 de euro câștigate în cadrul unei competiții pentru startup-uri. În același an, Dorin Boerescu se alătură companiei și cumpără 80% din business alături de un business angel în urma unei investiții de 50.000 de euro, urmând ca 2011 să aducă intrarea pe piața din Bulgaria.

Au urmat apoi alte runde de finanțare – 230.000 de euro în 2012 și 205.000 de euro în 2014.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Untold și Neversea: Anularea generează reale drame pentru firmele implicate, plus o factură lipsă de 65 milioane euro. Viitorul industriei: ne recalibrăm! CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Untold și Neversea: Anularea generează reale drame pentru firmele implicate, plus o factură lipsă de 65 milioane euro. Viitorul industriei: ne recalibrăm!

O nouă investiție de 250.000 de euro în 2015 și o creștere constantă a cifrei de afaceri până la 1,75 milioane de euro au făcut posibile lansarea 2Performant.com și migrarea în anul următor către o nouă soluție tehnică performantă, dar și consolidarea poziției de lider al pieței de marketing afiliat din România.

În 2018, compania realizează o investiție de 250.000 de euro din fonduri proprii și lansează propria platformă de influencer marketing, gândită și implementată ca un serviciu de management digital al campaniilor de influencer și de content marketing.

viewscnt
Afla mai multe despre
2performant
marketing