Clopoțelul de la Bursă a sunat pentru Clubul Investitorilor

Clopoțelul de la Bursă a sunat pentru Clubul Investitorilor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 dec 2015

Astăzi la deschiderea ședinței de tranzacționare de la BVB s-a lansat oficial Clubul Investitorilor din București, entitate care își propune consolidarea comunității de investitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o perioadă grea pentru investitorii de retail, comunitatea investițională încearcă să se închege prin lansarea Clubului Investitorilor din București, organizație care și-a prezentat astăzi obiectivele la deschiderea sesiunii detranzacționare de la BVB. Într-o primă fază, prin întâlniri bilunare, investitorii membri ai clubului și cei care se gândesc să facă pasul către piața de capital vor încerca să dezbată problemele principale ale pieței de capital.

Cadrul discuțiilor va fi liber, însă fondatorii iau în calcul și organizarea unor evenimente cu o structură mai bine definită. Operatorul de piață Bursa de Valori București încurajează aceste demersuri. Directorul general Ludwik Sobolewski spune că noul club al investitorilor va reprezenta mai mult decât suma aritmetică a unor persoane; va fi expresia intereselor acestor oameni, o organizație care își va face simțită vocea în piață și în opinia publică.

Potrivit prezentării de astăzi, Clubul Investitorilor are în vedere și asumarea unui lobby legislativ pe lângă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul de Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Obiectivul principal este, însă, crearea unei comunități de investitori.

Unul dintre fondatorii clubului, Cristian Tudorescu, Managing Partner la Explore Asset Management, a declarat pentru Profit.ro că acesta reprezintă un demers de formalizare și instituționalizare a unei inițiative mai vechi. Un grup de 10-15-20 de investitori se întâlneau ocazional pentru a discuta pe diverse teme privind lumea investițiilor, iar acum vor ca acestea să devină periodice și sub o egidă.

Clubul Investitorilor din București reprezintă o astfel de umbrelă, cluburi similare existând în paralel la Timișoara, Târgu Mureș, Cluj, Deva. La întâlniri se va discuta despre anumiți emitenți, despre noi companii care ar putea accesa piața AeRO de la BVB sau chiar despre piața americană.

Clubul Investitorilor mai vizează încurajarea atragerii către bursă a noi investitori și oferirea unui mediu de interacțiune între companiile emitente și investitorii de retail.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
clubul investitorilor
bursa
investitori
cristian tudorescu
ludwik sobolewski