Fondurile de investiții Pimco și Vanguard au revenit în Turcia, după creșterea dobânzilor

Fondurile de investiții Pimco și Vanguard au revenit în Turcia, după creșterea dobânzilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2024

Giganții americani de investiții Pimco și Vanguard au cumpărat active locale turcești în ultimele luni, pariând că țara va menține rate ale dobânzilor la un nivel ridicat, după ani de politici instabile sub conducerea președintelui Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interviurile cu manageri de fonduri de top ai companiilor arată că doi dintre cei mai mari investitori ai lumii, care gestionează împreună active de aproape 10.000 de miliarde de dolari, au devenit constructivi în privința Turciei de la noua sa politică economică ortodoxă adoptată după realegerea lui Erdogan în mai anul trecut, scrie News.ro.

Pimco și Vanguard nu au detaliat dimensiunea specifică a achizițiilor lor, dar investițiile sunt un semn de încredere după un exod de ani de zile de investitori străini, care a lăsat Turcia la marginea piețelor emergente globale.

Acțiunile europene își revin după două sedințe de scăderi. Atos, cu operațiuni și în România, a pierdut peste 12% CITEȘTE ȘI Acțiunile europene își revin după două sedințe de scăderi. Atos, cu operațiuni și în România, a pierdut peste 12%

”Suntem constructivi în ceea ce privește activele turcești, în special activele în monedă locală, din cauza înăspririi condițiilor financiare pentru a controla cheltuielile și inflația și a relaxării treptate a reglementărilor care denaturează prețurile activelor”, a declarat Pramol Dhawan, director general și șef al departamentului pentru piețele emergente la Pimco, care supraveghează active de aproape 2.000 de miliarde de dolari.

Vanguard, al doilea cel mai mare administrator de fonduri din lume, cu aproape 7.500 miliarde de dolari, a cumpărat obligațiuni locale turcești fără acoperire la sfârșitul anului trecut, după ce Nick Eisinger, co-șef al companiei Emerging Markets Active Fixed Income, și alți câțiva investitori au vizitat țara pentru întâlniri.

”A fost un moment de cotitură”, a spus Eisinger într-un interviu separat, menționând că randamentele de referință au scăzut ulterior cu 5-6 puncte procentuale, din noiembrie până la mijlocul lunii decembrie, înainte de a-și reveni parțial în această săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
pimco
vanguard
crestere dobanzi