Instituționalii români se uită, întâi de toate, la companii

Instituționalii români se uită, întâi de toate, la companii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 oct 2016

Conducerile fondurilor OTP și ale NN fac plasamentele în funcție de valoarea intrinsecă a companiilor. La OTP investițiile sunt în acțiuni subevaluate care pot aduce randamente atractive pe termen lung, în timp ce la NN analiza companiei precumpănește cea a cadrului macroeconomic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea economică de aproximativ 5% face România atractivă pentru investiții, însă investitori instituționali locali sunt mai degrabă preocupați de perspectiva companiilor listate prin prisma datelor fundamentale decât să citească tabloul economic sau să descifreze unde se află în ciclul de business. Sunt concluzii care s-au desprins din Forumul Investitorilor Individuali, organizat la București de Bursa de Valori.

Dragoș Manolescu, director general adjunct la OTP Asset Management explică filosofia de investiții a fondurilor în administrare: investiții în acțiuni relativ subevaluate care pot aduce randamente atractive pe termen lung. În baza datelor de analiză fundamentală, investesc în companii cu perspective solide de câștiguri și plătitoare de dividend.

La fondurile NN este aceeași abordare pentru tradiționalul „value investing”. Se face analiza comapniei și, dacă este bună, cumpără, spune Cristian Popa, director de investiții la NN Asigurări de Viață. Se ia în calcul, desigur, cadrul macroeconomic al României, însă, întâi de toate, au în vedere perspectivele societăților listateși pot achiziționa acțiuni chiar și într-un climat mai puțin favorabil, profitând de prețurile mai mici și încrezători că emitentul va avea în continuare performanță. „Noi credem că o companie bună poate avea venituri și într-un mediu economic mai complicat”, a conchis Popa.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri de investitii
bursa
bvb
actiuni
nn
otp
cristian popa
dragos manolescu