Listată la începutul acestei săptămâni, compania TTS raportează o majorare cu o treime a profitului net trimestrial

Listată la începutul acestei săptămâni, compania TTS raportează o majorare cu o treime a profitului net trimestrial
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 iun 2021

În secvență scurtă după sosirea pe bursă, Transport Trade Services publică rezultatele financiare la 3 luni, care sunt în creștere față de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai nou nume de la cota pieței reglementate de la BVB, Transport Trade Services (TTS) a realizat în primul trimestru venituri de 131,96 milioane lei, în urcare cu 1,65% față de cele de 129,82 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Liderul transportului fluvial în România a obținuit în acest context un profit net trimestrial de 15 milioane lei, cu 36,98% mai mare decât cel de 10,95 milioane lei de la T1 2020.

Compania s-a listat în această săptămână în urma unei operațiuni de piață în care au fost vândute 50% din acțiuni pentru 288 milioane lei. În urma ofertei au intrat în acționariat fondurile de pensii NN și Aegon, cu participații de 10,18%, și, respectiv, 6,46%, precum și Pavăl Holding, vehiculul de investiții bursiere al fondatorilor retailerului Dedeman, cu o deținere de 5,33% din titluri, și fondul sectorial britanic Utilico, care a acumulat uin pachet de acțiuni echivalent cu 5% din capitalul social.

VIDEO Cristiano Ronaldo aruncă disprețuitor sticlele Coca-Cola, acțiunile gigantului se prăbușesc CITEȘTE ȘI VIDEO Cristiano Ronaldo aruncă disprețuitor sticlele Coca-Cola, acțiunile gigantului se prăbușesc

De la intrarea în ringul de la BVB, titlurile TTS s-au tranzacționat în partea superioară a coridorului de preț al ofertei, ultima cotație de închidere fiind la nivelul de 19,65 lei/acțiune care conferă societății o capitalizare de piață de 589,50 milioane lei (119,71 milioane euro).

La data de 31 martie, compania avea active totale de 767,19 milioane lei, în creștere cu 2,18% fațăț de cele de 750,82 milioane lei prinse în bilanț la sfârșitul anului trecut și au fost baza de calcul pentru investitori la oferta publică primară. În același interval de raportare, datoriile totale au avansat cu 0,85%, la 147,08 milioane lei, de la 145,84 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
bvb
bursa
paval holding
nn pensii
aegon
utilico