Regatul Unit lansează în circulație noua monedă de 50 de pence cu ocazia Brexitului

Regatul Unit lansează în circulație noua monedă de 50 de pence cu ocazia Brexitului
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2020

Regatul Unit a dezvăluit duminică noua monedă de 50 de pence, concepută pentru a marca ieșirea țării din Uniunea Europeană, ea fiind inscripționată cu mesajul ''Pace, prosperitate și prietenie cu toate națiunile'' și cu data Brexitului, 31 ianuarie 2020, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Circa trei milioane de monede vor fi distribuite începând de vineri, 31 ianuarie, de bănci, oficii poștale și centre comerciale, alte șapte milioane urmând să fie puse în circulație mai târziu în cursul acestui an, scrie Agerpres.

VIDEO Legendarul fost baschetbalist Kobe Bryant a decedat, elicopterul său s-a prăbușit CITEȘTE ȘI VIDEO Legendarul fost baschetbalist Kobe Bryant a decedat, elicopterul său s-a prăbușit

''Retragerea din Uniunea Europeană este un punct de cotitură în istoria noastră și această monedă marchează începutul acestui nou capitol'', a declarat ministrul britanic de finanțe Sajid Javid.

Ministerul britanic de Finanțe stabilise inițial ca noua monedă de 50 de pence să fie inscripționată cu 29 martie 2019, data inițială la care fusese prevăzut Brexitul înainte ca disputele dintre susținătorii și adversarii ieșirii din UE să conducă la amânarea acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
50 de pence
brexit