UBS va căuta oportunități de fuziuni și achiziții în Statele Unite

UBS va căuta oportunități de fuziuni și achiziții în Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Gigantul bancar elvețian UBS va căuta oportunități de fuziuni și achiziții în Statele Unite în anii următori, a declarat duminică președintele acestuia, Colm Kelleher, pentru ziarul NZZ, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UBS, care a preluat fostul grup bancar rival Credit Suisse în iunie anul trecut, dorește să-și extindă afacerea de administrare a averii din SUA prin potențiale fuziuni și achiziții, în trei sau patru ani, a spus Colm Kelleher.

Record de producție la Ford Otosan. Cele două fabrici auto din România au o nouă creștere în acest an CITEȘTE ȘI Record de producție la Ford Otosan. Cele două fabrici auto din România au o nouă creștere în acest an

”Doar în managementul averii și nu încă”, a adăugat el.

De la salvarea Credit Suisse, UBS s-a confruntat cu critici pentru un bilanț de peste 1.600 miliarde de dolari, care este aproape de două ori mai mare decât economia elvețiană și a determinat țara să revizuiască reglementarea băncilor importante din punct de vedere sistemic, scrie News.ro.

Cu toate acestea, Kelleher a respins cererile ca UBS să fie supus unor cerințe de capital mai mari.

”Dacă ai prea mult capital, penalizezi acționarii, dar și clienții, pentru că serviciile bancare devin mai scumpe”, a spus el pentru NZZ.

Prima fuziune a două grupuri bancare globale importante din punct de vedere sistemic a dus, de asemenea, la întoarcerea fostului șef Sergio Ermotti, pentru o a doua perioadă la conducere.

Kelleher a spus că Ermotti este persoana potrivită pentru ”sarcina herculeană” de a integra Credit Suisse, adăugând că și-ar dori ca succesorul lui Ermotti să fie cineva din cadrul UBS.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
fuziuni
achizitii