ULTIMA ORĂ Aegon vinde activele din România

ULTIMA ORĂ Aegon vinde activele din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2020

Compania olandeză de asigurări Aegon a scos la vânzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, în încercarea de a obține numerar pentru a face față mai bine efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19) și a-și majora câștigurile pe piețele sale de bază, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

În această tranzacție, Aegon colaborează cu banca americană de investiții JPMorgan și a avut discuții preliminare cu firme din industrie pentru vânzarea subsidiarei, care este orientată în special pe Ungaria, dar este de asemenea activă în Polonia, România și Turcia, susțin sursele.

Acestea estimează că tranzacția ar putea fi evaluată la aproximativ 650 milioane de euro (767,85 milioane de dolari) și ar putea fi vândută ca parte a unui proces de licitație, scrie Agerpres.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Companiile de asigurări NN Group (Olanda) și KBC (Belgia) studiază depunerea unor oferte pentru aceste active, în timp ce grupul german Allianz și-a exprimat de asemenea interesul, susțin sursele.

Reprezentanții Aegon, Allianz, NN Group și KBC nu au comentat informația.

Cum să profiți de prețurile speciale ale pachetelor de service BMW CITEȘTE ȘI Cum să profiți de prețurile speciale ale pachetelor de service BMW

În 2018, Aegon a perfectat vânzarea operațiunilor sale din Republica Cehă și Slovacia către NN Group. Atunci era anunțat că retragerea din cele două țări se înscrie în strategia grupului de a se concentra pe operațiunile din piețele-cheie.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață.

Mazars lansează o nouă filozofie de brand CITEȘTE ȘI Mazars lansează o nouă filozofie de brand

Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de peste 170 de ani și este prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei furnizează servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America.

viewscnt
Afla mai multe despre
aegon
asigurari