Asigurătorul olandez Aegon, prezent și în România, vinde operațiunile din Cehia și Slovacia rivalului NN Group

Asigurătorul olandez Aegon, prezent și în România, vinde operațiunile din Cehia și Slovacia rivalului NN Group

Aegon Slovacia

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 aug 2018

Grupul olandez de asigurări și managementul investițiilor Aegon a ajuns la un acord privind vânzarea operațiunilor din Republica Cehă și Slovacia către rivalul compatriot NN Group în schimbul sumei de 155 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Retragerea din cele două țări se înscrie în strategia grupului de a se concentra pe operațiunile din piețele-cheie. Potrivit Aegon, tranzacția va contribui la îmbunătățirea ratei de solvabilitate a grupului cu aproximativ un punct procentual.

În Cehia, Aegon furnizează servicii de asigurări de viață, în timp ce subsidiara din Slovacia furnizează, pe lângă asigurări de viață, servicii de pensii private. Anul trecut, Aegon a obținut un profit înainte de taxe de 16 milioane de euro în cele două țări.

Declinul Euroins se accentuează. Al treilea asigurător din piață pierde un sfert din subscrieri în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Declinul Euroins se accentuează. Al treilea asigurător din piață pierde un sfert din subscrieri în prima jumătate a anului

Tranzacția este așteptată să se încheie în prima parte a anului viitor.

Achiziția subsidiarelor Aegon din Cehia și Slovacia va consolida poziția NN pe cele două piețe, unde deservește peste 1 milion de clienți.

NN, companie desprinsă din grupul financiar-bancar ING în 2013, este activă în 18 țări din Europa și Asia, având aproximativ 14.000 de angajați.

În România, NN este prezentă prin intermediul NN Asigurari de Viata si NN Pensii, companii cu care ocupă prima poziție pe piețele de profil, precum și prin NN Investment Management, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, un an mai târziu înființând și divizia de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are 130 de angajați și peste 900.000 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
aegon
nn group
cehia
slovacia
active
vanzare
tranzactie