UniCredit vrea să vândă acțiuni de 5 miliarde de euro și participația la Bank Pekao din Polonia

UniCredit vrea să vândă acțiuni de 5 miliarde de euro și participația la Bank Pekao din Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2016

UniCredit analizează atragerea de la acționari a până la 5 miliarde de euro și vânzarea întregii participații la Bank Pekao din Polonia, pentru majorarea capitalului, au declarat persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sursele au spus că directorul general Jean Pierre Mustier ia în considerare vânzarea participației la Pekao, a doua mare bancă din Polonia, precum și a băncii online FinecoBank, au spus sursele.

UniCredit, cea mai mare bancă italiană în funcție de active, analizează și vânzarea unei părți mari din creditele neperformante din Italia, scrie News.ro.

Nu a fost luată încă o decizie, iar planul s-ar putea schimba, au precizat sursele.

Mustier lucrează la un nou plan de afaceri pentru UniCredit, pe care îl va prezenta în trimestrul patru.

Borsecul visează că va atrage mai mulți moldoveni după vacanța lui Timofti. Patronat Moldova: Putin ar fi atras și mai mulți turiști CITEȘTE ȘI Borsecul visează că va atrage mai mulți moldoveni după vacanța lui Timofti. Patronat Moldova: Putin ar fi atras și mai mulți turiști

Planul are rolul reducerii costurilor și creșterii capitalului și a profitabilității afectate de nivelul ridicat al creditelor neperformante și dobânzile aflate la minime record.

În prima săptămână de la preluarea mandatului de CEO, Mustier a vândut o participație de 10% la Pekao și una similară la Fineco, obținând 1 miliard de euro.

Acțiunile UniCredit sunt miercuri în declin cu 0,3%, după un avans de până la 1,6% în timpul tranzacțiilor. În acest an, titlurile UniCredit au scăzut cu 55%.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
bank pekao