Apple, dată în judecată pentru restricțiile privind backup-ul iPhone-urilor

Apple, dată în judecată pentru restricțiile privind backup-ul iPhone-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2024

Într-un nou proces, Apple este acuzată că nu permite accesul alternativelor la iCloud pentru backup-ul iPhone-urilor și că limitează special spațiul de stocare pentru a forța utilizatorii să plătească pentru mai mult spațiu în cloud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple este vizată de un nou propus proces colectiv, care vizează modul în care compania a integrat soluția de stocare iCloud pe propriile dispozitive.

Pe de o parte, acuzatorii arată cu degetul spre spațiul de 5GB oferit gratuit de iCloud pentru salvarea datelor, care a rămas la fel din 2011, de când a fost introdus de Steve Jobs, și care, între timp, a devenit insuficient.

Apple s-a răzgândit, nu va dezactiva aplicațiile progresive în Europa CITEȘTE ȘI Apple s-a răzgândit, nu va dezactiva aplicațiile progresive în Europa

Pe de altă parte, Apple este acuzată că nu dă voie și altor companii să ofere soluții pentru backup-up datelor și, astfel, poate să manipuleze piața.

Capturând piața și oferind doar 5GB de stocare, susțin inițiatorii procesului, Apple obligă practic utilizatorii să cumpere spațiu suplimentar și să plătească oricât dorește compania.

Reclamantul principal este reprezentat de firma de avocatură Hagens Berman, cunoscută pentru mai multe acțiuni împotriva Apple, inclusiv procesul colectiv prin care au fost obținute 560 de milioane de dolari de la compania americană pentru fixare a prețurilor la cărțile în format electronic.

Firma de avocatură invită toți americanii care au cumpărat stocare iCloud să se alăture ca parte în procesul colectiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple proces
backup
icloud
iphone