Apple, Visa și Mastercard - vizate de un proces comun în Statele Unite

Apple, Visa și Mastercard - vizate de un proces comun în Statele Unite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2023

Un vânzător de băuturi din Statele Unite dă în judecată Apple, Visa și Mastercard în numele tuturor comercianților care „au folosit și au fost păgubiți” de Apple Pay.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În propusul proces comun, Mirage Wine & Spirits, din Illinois, susține că Apple a ajuns la o înțelegere cu Visa și Mastercard, care i-a adus sume mari de bani pentru a nu-și construi propriul sistem de plăți, care să concureze cu cele de la Visa și Mastercard.

În același timp, Apple a blocat alți operatori de plăți de la folosirea sistemului „tap to pay”, bazat pe NFC, și a impus, ca singură opțiune, aplicația Apple Wallet.

Apple plătește 25 de milioane de dolari pentru a închide un proces CITEȘTE ȘI Apple plătește 25 de milioane de dolari pentru a închide un proces

În schimb, continuă acuzarea, Apple a primit un procent din taxele mari pe care Visa și Mastercard au putut să le impună, în lipsa concurenței.

Tot acuzarea estimează că Apple ar fi câștigat în acest fel sute de milioane de dolari pe an.

Nu este prima oară când Apple este acuzată de comportament anti-competitiv din cauză că nu permite altor procesatori de plăți să folosească NFC-ul de pe iPhone.

Însă, la presiunea Uniunii Europeană, se pare că Apple este, în sfârșit, dispusă să deschidă accesul la plățile cu iPhone și altor companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
visa și mastercard
proces
apple pay