ChatGPT dobândește memorie

ChatGPT dobândește memorie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2024

În viitorul apropiat, ChatGPT va ține minte informații despre utilizatori, în ceea ce se poate dovedi o armă cu două tăișuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OpenAI a anunțat că va înzestra ChatGPT cu memorie - chatbot-ul va ține minte informații despre utilizator de la un chat la altul.

Astfel, chatbot-ul va memora discuțiile anterioare și ceea ce a învățat despre utilizator, putând să folosească aceste informații pentru a oferi răspunsuri personalizate mai bune.

Revolut lansează în premieră servicii de telefonie. Cum va funcționa CITEȘTE ȘI Revolut lansează în premieră servicii de telefonie. Cum va funcționa

Teoretic, asta ar trebui să se concretizeze într-un nivel de funcționalitate superior și o înțelegere mai bună a cerințelor venite de la utilizatori.

Pe de altă parte, la fel care în cazul serviciilor altor companii de tehnologie, se ridică problema intimității. Pe lângă antrenarea modelelor lingvistice, informațiile pot fi folosite pentru a realiza un profil al utilizatorului, care poate fi folosit pentru targetarea cu reclame, dar și în alte scopuri.

Așa-numita memorie va fi activată în mod implicit, iar cei care nu doresc să o folosească vor trebui să o dezactiveze manual. Cei care o preferă, vor putea fie să lase chatbot-ul să învețe tot ce poate despre ei, fie să aleagă a fi păstrate doar anumite informații.

Alături de ChatGPT, vor căpăta memorie toți chatboții personalizați care sunt disponibili în magazinul oficial operat de OpenAI.

Pentru moment, memoria este disponibilă doar pentru un procent mic de utilizatori, în cadrul unui test.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
ai
chatbot
memorie