Efectul măsurilor luate în SUA: Vânzările de mobile Huawei ar putea scădea cu până la 24% în acest an

Efectul măsurilor luate în SUA: Vânzările de mobile Huawei ar putea scădea cu până la 24% în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2019

Livrările de smartphone-uri ale Huawei ar putea scădea cu până la 24% în acest an, existând și posibilitatea ca dispozitivele să dispară de pe piețele internaționale, au declarat analiști citați de Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Fubon Research și Strategy Analytics consideră că livrările Huawei ar putea scădea cu 4%-24% în 2019, dacă blocarea accesului Huawei la produsele americane de către Statele Unite va continua, potrivit News.ro.

Mai mulți experți anticipează că livrările Huawei vor scădea în următoarele șase luni, dar au refuzat să  exprime o estimare fermă, din cauza incertitudinilor legate de măsura SUA.

Interdicția americană se aplică bunurilor și serviciilor care includ tehnologie americană în proporție de cel puțin 25% și ar putea afecta, din acest motiv, și companii care nu sunt americane.

Firmă de consultanță: Divulgarea ilegală de date, printre faptele sancționate în primul an de GDPR CITEȘTE ȘI Firmă de consultanță: Divulgarea ilegală de date, printre faptele sancționate în primul an de GDPR

Companii de tehnologie între care Google și ARM, parte a grupului SoftBank Group, au anunțat că vor opri livrările și actualizările de programe pentru Huawei.

“Huawei ar putea fi exclusă de pe piețele occidentale anul viitor, dacă pierde accesul la Google”, a declarat Linda Sui, director pentru strategii legate de smartphone-uri la Strategy Analytics.

Linda Sui anticipează că livrările de telefoane ale Huawei vor scădea cu încă 23% anul viitor, dar consideră că Huawei poate rezista pe piața chineză.

Fubon Research, care anticipa aanterior că Huawei va livra 258 de milioane de smartphone-uri în 2019, estimează acum doar 200 de milioane de dolari în cel mai rău caz.

Huawei deține aproape 30% din piața europeană, potrivit firmei de analiză a pieței IDC, iar anul trecut a livrat 208 milioane dde telefoane, din care jumătate pe piețe din afara Chinei. Europa este cea mai importantă piață a Huawei pentru telefoanele premium.

Huawei a anunțat că a dezvoltat dethnologia de care are nevoie pentru a se susține singură timp de ani de zile, dar experții sunt sceptici, considerând că sunt componente și drepturi de proprietate intelectuală necesare dispozitivelor Huawei care nu sunt disponibile în afara Statelor Unite.

Trump: ”Periculoasa” Huawei ar putea fi inclusă în acordul comercial dintre SUA și China CITEȘTE ȘI Trump: ”Periculoasa” Huawei ar putea fi inclusă în acordul comercial dintre SUA și China

Huawei  ar putea fi nevoită să concedieze mii de oameni și ”să dispară ca jucător global, pentru o perioadă”, a declarat Stewart Randall, care urmărește industria cipurilor la firma de consultanță Intralink din Shanghai.

Posibilii cumpărători de telefoane Huawei vor trece probabil la dispozitive high-end de la Samsung și Apple, sau la producători locali precum OPPO și Vivo, potrivit analiștilor.

“Cota de piață pe care o va lăsa va fi preluată de companii concurente, în special de Samsung, având în vedere puterea pe care o deține aceasta în regiuni ca Europa”, a spus Bryan Ma, analist la IDC.

 

Telefoanele Huawei atrag deja mai puține click-uri din partea cumpărătorilor online, de când Statele Unite au inclus compania pe lista neagră, potrivit PriceSpy, un site de comparare a produselor care atrage în medie 14 milioane de vizitatori pe lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
vanzari
mobil
smartphone
scadere