Ericsson intenționează să își închidă ultimele fabrici din Suedia, concediind circa 3.000 de oameni

Ericsson intenționează să își închidă ultimele fabrici din Suedia, concediind circa 3.000 de oameni
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2016

Producătorul de echipamente mobile de telecomunicații Ericsson intenționează să își închidă ultimele fabrici din Suedia, pentru reducerea cheltuielilor, ceea ce va presupune concedierea a circa 3.000 de persoane, scrie cotidianul Svenska Dagbladet, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabricile din orașele Boras și Kumla vor fi închise, afirmă publicația, citând documente interne, scrie News.ro.

Decizia pune capăt la 140 de ani de producție în Suedia a companiei care a început prin construcția de telegrafe și echipamente de telefonie.

În urma acestei măsuri, Ericsson ar urma să facă economii de circa trei miliarde de coroane (360 de milioane de dolari).

Reprezentantul sindicatului angajaților Ericsson, Per Norlander, a declarat că negocierile nu au dus încă la o decizie finală. “Nu este absolut sigur că vor fi închise” cele două fabrici, a spus el.

Biriș despre măsurile anunțate de Finanțe: Nu înțeleg de ce s-a păstrat articolul cu mizeria anulării codurilor de TVA CITEȘTE ȘI Biriș despre măsurile anunțate de Finanțe: Nu înțeleg de ce s-a păstrat articolul cu mizeria anulării codurilor de TVA

Ericsson a anunțat joi pentru Reuters că își va reduce personalul în toată lumea. “Avem operațiuni importante în Suedia, care nu sunt excluse”, a anunțat departamentul pentru comunicații într-un email. “Angajații noștri și, unde este cazul, reprezentanții sindicatelor vor fi informați întotdeauna primii”, a adăugat compania.

Ericsson a anunțat în luna iulie că va crește ritmul reducerilor de cheltuieli, din cauza deteriorării condițiilor de pe piață. În 2014, grupul anunțase deja o reducere cu nouă miliarde de coroane suedeze (1,1 miliarde de dolari) a cheltuielilor.

Ericsson, care are circa 120.000 de angajați în lume, inclusiv 17.000 în Suedia, se confruntă cu o stagnare a cererii pe piețele în dezvoltare, unde au fost construite deja cele mai avansate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson