Facebook va folosi un browser propriu pe Android

Facebook va folosi un browser propriu pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 oct 2022

Aplicația Facebook de Android va înlocui componenta oferită de sistemului de operare pentru deschiderea link-urilor, folosită până acum, cu un browser web propriu, bazat pe Chromium.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Meta anunță o modificare a modului în care sunt gestionate link-urile deschise de utilizatorii smartphone-urilor cu Android în aplicația Facebook, modificare ce are toate șansele să stârnească numeroase controverse.

Până acum, aplicația Facebook deschidea link-urile folosind WebView. Aceasta este o componentă a sistemului de operare pe care dezvoltatorii o pot folosi pentru deschiderea link-urilor web, în loc să-și dezvolte propriile browsere.

Veniturile dezvoltatorilor de aplicații scad, dar TikTok merge contra curentului CITEȘTE ȘI Veniturile dezvoltatorilor de aplicații scad, dar TikTok merge contra curentului

În curând, însă, Facebook va renunța la WebView în favoarea un browser propriu. Acesta va fi construit pe baza motorului Chromium, dezvoltat tot de Google.

Meta spune că face această schimbare pentru securitatea utilizatorilor săi. Compania ar fi observat că utilizatorii nu actualizează la fel de frecvent componentele sistemului de operare, precum WebView, ceea ce-i lasă vulnerabili în fața atacurilor cibernetice.

Prin această mutare, însă, Meta va dobândi și mai mult control asupra datelor utilizatorilor, pe care-i va putea urmări mai îndeaproape, în scopul unei targetări cât mai eficiente cu reclame.

Gigantul american a fost acuzat chiar recent că injectează cod JavaScript în browser-ele integrate în Facebook și Instagram, pentru a urmări pas cu pas ce fac utilizatorii după ce deschid un link din aceste platforme.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
browser
android