Fond de 100 milioane euro pentru finanțarea startup-urilor IT de educație din Europa

Fond de 100 milioane euro pentru finanțarea startup-urilor IT de educație din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2023

Startup-urile europene care dezvoltă tehnologii pentru sectorul educației (EdTech) pot obține finanțări de capital de risc, în schimbul unui pachet minoritar de acțiuni, din partea unui nou fond de investiții, în valoare totală de 100 de milioane de euro, susținut de Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii de la fondul Brighteye Fund II, cu birouri la Luxemburg, Londra și Paris, acordă investiții seed și serie A (de ordinul sutelor de mii sau milioanelor de euro).

CONFIRMARE VIDEO Telekom Mobile lansează servicii 5G în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE VIDEO Telekom Mobile lansează servicii 5G în România

Fondul caută startup-uri EdTech în toată Europa. „Dacă ești un antreprenor early-stage din Europa, aflat în căutare de finanțare pentru tehnologii de învățare, Brighteye este fondul cu care să stai de vorbă” - susțin investitorii, într-un comunicat.

Noul fond de venture capital, de 100 de milioane de euro, beneficiază de susținere din partea Fondului European de Investiții (FEI), al Uniunii Europene, arată StartUp Cafe.

„Suntem foarte mândri că avem susținerea celui mai mare partener instituțional european. Susținerea FEI reprezintă o mărturie a încrederii uriașe pe care Uniunea Europeană și piețele o acordă sectorului înfloritor al EdTech și transformării forței de muncă, cu provocări-cheie în societate, pe măsură ce automatizarea prezintă atât riscuri semnificative, cât și oportunități masive pentru dezvoltarea productivității umane” - a declarat Alexander Latsis, partener-fondator al companiei de investiții Brighteye.

Startup-urile europene EdTech sunt invitate să transmită prezentări pitch deck printr-un formular, pe site-ul Brighteye.

viewscnt
Afla mai multe despre
edtech
finantare