FTC intentează proces pentru a bloca cumpărarea Activision Blizzard de Microsoft

FTC intentează proces pentru a bloca cumpărarea Activision Blizzard de Microsoft
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 dec 2022

Așa cum se zvonea încă de luna trecută, Comisia Federală de Comerț a Statelor Unite a depus o plângere de antitrust împotriva fuzionării Activision Blizzard cu Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FTC crede că Microsoft va folosi achiziția pentru a-și suprima concurenții, așa cum a făcut și în alte rânduri, pentru a-și crește business-ul de gaming.

„Microsoft a demonstrat deja că poate și va bloca accesul rivalilor la conținutul propriu”, a declarat Holly Vedova, directorul Biroului de Concurență al FTC, într-un comunicat de presă.

Pentagonul atribuie un contract uriaș de cloud la patru giganți din domeniu CITEȘTE ȘI Pentagonul atribuie un contract uriaș de cloud la patru giganți din domeniu

FTC dă drept exemplu achiziția ZeniMax, care deținea Bethesda Softworks. După achiziție, mai multe jocuri, precum Starfield și Redfall, au fost transformate în exclusivități pentru Xbox.

Procesul intentat de FTC va crea o mare problemă pentru Microsoft indiferent de verdict. Acesta, cel mai probabil, nu va fi soluționat până în luna iulie, când a fost stabilită data limită pentru încheierea tranzacției.

Dacă tranzacția nu va fi încheiată până atunci din cauza procesului, cele două părți vor trebui să renegocieze sau chiar să renunțe la înțelegere.

În același timp, tranzacția a fost luată în vedere și de autoritățile din alte regiuni, precum Uniunea Europeană și Marea Britanie, care împărtășesc îngrijorările FTC.

viewscnt
Afla mai multe despre
ftc
activision blizzard
microsoft
xbox
jocuri