Google a căzut la înțelegere pentru a scăpa de acuzațiile de urmărire a utilizatorilor în modul incognito al browser-ului Chrome

Google a căzut la înțelegere pentru a scăpa de acuzațiile de urmărire a utilizatorilor în modul incognito al browser-ului Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 dec 2023

Pe final de an, avocații gigantului american Google au reușit să ajungă la o înțelegere cu acuzarea într-un alt proces în care compania a fost acuzat de tactici incorecte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițiat în 2020, procesul acuza Google că urmărește utilizatorii browser-ului Chrome chiar și atunci când aceștia folosesc modul Incognito, dându-le acestora falsa impresia că modul respectiv la oferă intimitate.

Google a încercat inițial să convingă un judecător să nu permită derularea procesului, susținând cu nu există temei legal pentru acesta.

Smartphone-urile Pixel vor avea un asistent mai inteligent CITEȘTE ȘI Smartphone-urile Pixel vor avea un asistent mai inteligent

După ce a eșuat în această încercare și a văzut cursul procesului, gigantul american a ales să se înțeleagă cu acuzarea pentru a scăpa de proces.

Cele două părți nu au făcut publici termenii înțelegerii. Acuzarea a cerut, inițial, 5 miliarde de dolari de la Google, astfel că, cel mai probabil, gigantul american a plătit o parte din acești bani pentru a scăpa de proces.

Este al doilea proces în ultimele luni pentru care Google plătește pentru a scăpa. În septembrie, compania a plătit 700 de milioane de dolari pentru un proces în care era acuzată de monopol în distribuirea aplicațiilor de Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
proces