Google acoperă 98% din suprafața globului cu imagini din satelit

Google acoperă 98% din suprafața globului cu imagini din satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 dec 2019

Pentru prima oară în existența aplicațiilor sale de cartografiere, Google face publice mai multe informații despre imaginile disponibile în Google Maps și Google  Earth.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Componenta Street View, care permite utilizatorului să vizioneze la nivelul străzilor, a înregistrat de când există peste 16 milioane de kilometri, o distanță suficientă pentru înconjurarea de 400 de ori a planetei.

Imaginile HD din satelit pe care le folosește Google în aplicația Google Earth acoperă o distanță totală de peste 93 milioane kilometrii pătrați. Google Earth beneficiază de mai multe imaginii și funcții în acest sens decât aplicația Maps.

Apple cumpără un startup specializat în fotografie digitală cu infraroșu CITEȘTE ȘI Apple cumpără un startup specializat în fotografie digitală cu infraroșu

Practic, imaginile din satelit pe care le deține Google și le include în aplicațiile sale acoperă 98% din suprafața planetei.

Google explică și cum realizează imaginile pe care le include în modul Street View. Pe lângă mașinile dotate cu camere care acoperă 360 de grade, Google apelează pentru zonele mai izolate la persoane dotate cu echipamente speciale, care cară în spate camere panoramice.

Pentru lipirea la un loc a imaginilor capturate, Google apelează la tehnica numită fotogrammetrie, aceeași tehnică folosită și pentru crearea unor medii de realitate virtuală, precum versiunea de VR a Palatului Versailles.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
earth
satelit