Google Maps aniversează 15 ani de Street View cu mai multe noutăți

Google Maps aniversează 15 ani de Street View cu mai multe noutăți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mai 2022

Google anunță o nouă funcție și o nouă cameră foto pentru serviciul Street View din cadrul Google Maps, cu ocazia aniversării a 15 ani de existență.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Street View, funcția care oferă imagini panoramice de la nivelul străzii în cadrul serviciului Google Maps, împlinește 15 ani. Cu această ocazie, este lansată o nouă facilitate, numită „historical Street View” (vizualizare istorică la nivel de stradă).

În acest mod, utilizatorii pot accesa imagini mai vechi ale unui loc, alături de cele mai recente fotografii. Această opțiune va câștiga în valoare cu trecerea timpului, atunci când anii 2000 vor fi istorie antică, iar în acest fel vor putea fi văzute imagini panoramice istorice localizate geografic.

Mark Zuckerberg, dat în judecată în legătură cu dosarul Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg, dat în judecată în legătură cu dosarul Cambridge Analytica

Pentru accesarea acestei facilități, se folosește opțiunea „See more dates” din modul Street View.

Nu este clar în cât de multe regiuni vor fi disponibile imaginile istorice din modul Street View, însă, Google spune că, în timp, se poate merge până cel mult la anul 2007.

Totodată, Google anunță că are o nouă cameră pe care o folosește pentru a captura imaginile panoramice pentru Street View. Aceasta este mică și cântărește doar 6,8 kilograme.

Datorită gabaritului mai mic al camerei, Google nu va mai fi nevoit să folosească mașinile speciale, care sunt și mai scumpe. Noua cameră poate fi montată și pe mașini mai vechi, obișnuite.

Va crește și calitatea imaginilor datorită noii camere, deoarece această folosește senzori mai mari, care vor realiza fotografii mai clare. Imaginile au o rezoluție de 140MP și sunt realizate cu ajutorul a șapte senzori, la fel ca și până acum. Însă, noua camera poate acomoda, pe viitor, senzori Lidar, care folosesc raze laser (ce nu dăunează oamenilor) pentru a „vedea” lumea în 3D.

Google va începe să folosească noua cameră pentru Street View anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google maps
street view
hărți