Hackerii își perfecționează atacurile cu ChatGPT

Hackerii își perfecționează atacurile cu ChatGPT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 feb 2024

Instrumentele de AI, precum ChatGPT, sunt folosite de hackeri pentru a-și îmbunătăți atacurile cibernetice, avertizează chiar OpenAI și Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft și OpenAI au lansat un avertisment comun, prin care cele două companii avertizează aspră faptului că hackerii folosesc deja modele lingvistice pentru a-și consolida tacticile.

Avertizări asupra acestei posibilități au fost emise și până acum de diverse alte entități, însă, cele două companii americane vin și cu dovezi.

ChatGPT dobândește memorie CITEȘTE ȘI ChatGPT dobândește memorie

Acestea spun că grupuri de hackeri chinezi, ruși, iranieni și nord coreeni folosesc deja instrumente precum ChatGPT pentru a crea scripturi mai bune și a-și îmbunătăți tehnicile sociale.

Acestea din urmă sunt folosite pentru a crea campanii de phishing mai convingătoare, în urma cărora utilizatorii sunt păcăliți mai ușor să ofere informații personale.

Există și situații cu implicații militare. De exemplu, Stontium, un grup de hackeri susținut de spionajul rus, a folosit de AI-ul pentru a descifra protocoluri de comunicații ale sateliților, informațiile radarelor și diverși alți parametrii tehnici sensibili

Avertismentul celor două companii vine în condițiile în care propriile instrumente de AI, ChatGPT și Copilot, pot fi folosite de hackeri în atacuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
openai
chatgpt
hackeri