Huawei - profit mai mult decât dublu. Ținta a numeroase sancțiuni americane timp de mai mulți ani

Huawei - profit mai mult decât dublu. Ținta a numeroase sancțiuni americane timp de mai mulți ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2024

Gigantul chinez al telecomunicațiilor Huawei a anunțat un profit net mai mult decât dublu în 2023 și o cifră de afaceri în creștere cu 9,6%, în pofida sancțiunilor impuse de SUA, transmite agenția AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, care are sediul la Shenzhen (sudul Chinei), a înregistrat un profit net de 87 miliarde de yuani (11,2 miliarde de euro), în creștere cu 144,4%, la vânzări de 704,2 miliarde de yuani (90,5 miliarde de euro), arată G4Media.ro.

BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează CITEȘTE ȘI BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează

„Performanțele grupului în 2023 sunt în linie cu previziunile”, a declarat Ken Hu, care asigură președinția rotativă a Huawei, citat în comunicat.

„Am trecut prin multe în ultimii ani. Dar, provocare după provocare, am reușit să creștem. Încrederea și sprijinul clienților, partenerilor și prietenilor noștri din întreaga lume ne-au ajutat să continuăm, să supraviețuim și să creștem”, a mai spus el.

Huawei, care a fost ținta a numeroase sancțiuni americane timp de mai mulți ani, și-a văzut profiturile prăbușindu-se cu aproape 70% în 2022, până la 35,6 miliarde de yuani.

Vânzările din 2023 sunt în conformitate cu previziunile anunțate de Huawei în decembrie, când a spus că se așteaptă la „peste 700 de miliarde de yuani”.

Dar această performanță este încă mult sub cifra pentru 2020 (891,4 miliarde de yuani). În anul următor, Huawei a anunțat o scădere puternică a vânzărilor (-29%) sub impactul sancțiunilor americane.

De mai mulți ani, grupul se află în centrul unei intense rivalități tehnologice între Beijing și Washington.

Statele Unite au acuzat Huawei că ar fi spionat pentru autoritățile chineze, fără a furniza dovezi, dar Huawei, un grup privat, neagă ferm acest lucru.

Numărul mașinilor electrice din Germania a crescut CITEȘTE ȘI Numărul mașinilor electrice din Germania a crescut

Începând din 2019, sancțiunile impuse de Washington au tăiat compania din lanțurile de aprovizionare globale pentru tehnologii și componente americane.

Sancțiunile americane au forțat Huawei să se reorienteze către sectoare precum software-ul, dispozitivele conectate, informatica de întreprindere și, de asemenea, automobilele electrice cu marca sa Aito.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
telefoane
sancțiuni