Microsoft a obținut rezultate peste așteptări în primul trimestru fiscal; acțiunile au urcat la un nivel record

Microsoft a obținut rezultate peste așteptări în primul trimestru fiscal; acțiunile au urcat la un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2016

Vânzările și profitul Microsoft au depășit estimările analiștilor în primul trimestru fiscal, datorită creșterii puternice a cererii pentru softuri și servicii cloud, iar rezultatele au făcut ca acțiunile grupului să atingă un nivel record, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul, excluzând anumite elemente, a atins 76 de cenți pe acțiune, la vânzări ajustate de 22,3 miliarde de dolari, în timp ce analiștii se așteptau la profit de 68 de cenți pe acțiune și venituri de 21,7 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Acțiunile Microsoft au urcat, joi seara, cu 6,2% în urma informațiilor, la 60,79 dolari pe unitate. Ulterior, avansul a fost limitat la 60,43 dolari pe acțiune, adăugând însă aproape 25 de miliarde de dolari la capitalizarea de piață a companiei.

Vânzările principalului produs cloud, Azur, folosit de companii pentru găzduirea site-urilor, aplicațiilor sau datelor, au urcat de peste două ori.

Veniturile serviciilor ”Intelligen Cloud” au avansat cu 8,3%, la 6,38 miliarde de dolari, depășind așteptările analiștilor, de 6,27 miliarde de dolari, potrivit firmei de analiză a pieței FactSet StreetAccount.

Allview lansează smartphone-ul dual SIM V2 Viper Xe CITEȘTE ȘI Allview lansează smartphone-ul dual SIM V2 Viper Xe

”Această tranziție către servicii cloud reprezintă cea mai mare oportunitate pe piață din foarte mulți ani”, a declarat directorul financiar Amy Hood.

Vânzările diviziei More Personal Computing, care include Windows și Xbox, au scăzut cu 1,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 9,29 miliarde de dolari, în timp ce analiștii prognozau 8,88 miliarde de dolari.

În cazul veniturilor aduse de Xbox și PC-uri, veniturile au fost de 1,9 miliarde de dolari în primul trimestru fiscal încheiat în septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft