Norvegia interzice temporar Meta să mai urmărească utilizatorii în vederea personalizării reclamelor

Norvegia interzice temporar Meta să mai urmărească utilizatorii în vederea personalizării reclamelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iul 2023

Vreme de cel puțin trei luni, Facebook și Instagram nu vor mai avea voie să folosească pentru targetarea personalizată a reclamelor datele obținute prin urmărirea utilizatorilor din Norvegia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea pentru protecția datelor din Norvegia a trimis gigantului american Meta un ordin prin care-i interzice să mai folosească pe teritoriul țării practicile actuale de targetare cu reclame, care presupun urmărirea și folosirea unei mari cantități de date personale obținute ilegal.

Ordinul intră în vigoare pe 4 august și interzice Meta să mai folosească practicile de până acum vreme de trei luni. Fiecare zi de abatere îi va aduce companiei americane amenzi de aproape 90.000 de euro.

Facebook consolidează conținutul video CITEȘTE ȘI Facebook consolidează conținutul video

Norvegia devine, astfel, prima țară europeană care pune în practică decizia dată pe 4 iulie de Curtea Supremă de Justiție a Uniunii Europene, care a ajuns la concluzia că este ilegal ca Meta să folosească datele personale pentru targetarea cu reclame a utilizatorilor, fără să obțină acceptul acestora.

Jurisprudența creată de noua decizie a Curții Supreme a Uniunii Europene are la bază un principiu similar cu modul în care Apple le-a impus tuturor aplicațiilor pentru propriile platforme să obțină acordul utilizatorilor înainte să-i poată urmări pe aceștia.

Interdicția temporară va putea fi ridicată în momentul în care Meta va implementa instrumente de targetare cu reclame care nu mai încalcă normele europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
norvegia
meta
reclame