Nouă lovitură pentru Atos, prezent și în România. Airbus anulează discuțiile pentru cumpărarea unei unități, acțiunile se prăbușesc

Nouă lovitură pentru Atos, prezent și în România. Airbus anulează discuțiile pentru cumpărarea unei unități, acțiunile se prăbușesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024
Airbus a anulat discuțiile pentru cumpărarea unității de securitate cibernetică BDS a Atos, generând prăbușirea acțiunilor companiei franceze.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Este a doua oară într-un an când producătorul de avioane renunță la planul de cumpărare a activelor Atos, încărcate de datorii, după ce a refuzat să facă o ofertă pentru o participație minoritară într-o afacere mai largă în urmă cu un an, în urma unei reacții din partea propriilor investitori.
VIDEO A fost semnat contractul pentru implementarea Portalului Digital Unic; investiție de 96 de milioane de lei CITEȘTE ȘI VIDEO A fost semnat contractul pentru implementarea Portalului Digital Unic; investiție de 96 de milioane de lei

Acțiunile Atos au scăzut cu aproximativ 21%, la un minim istoric, conform Reuters.

„Eșecul acestui proces de vânzare pune atât o problemă de lichiditate, cât și o problemă privind restructurarea datoriilor”, a declarat analistul Nicolas David de la Oddo BHF.

Atos a spus că „evaluează alternative strategice care vor lua în considerare imperativele suverane ale statului francez”.

Atos asigură comunicațiile pentru serviciile militare și secrete franceze și produce servere pentru a face supercalculatoare capabile să prelucreze date pentru cercetare și să dezvolte industria de inteligență artificială în curs de dezvoltare.

Airbus nu a prezentat detalii despre retragerea contractului BDS, dar o persoană familiarizată cu problema a spus că Airbus are îngrijorări cu privire la riscuri și tulburările mai ample din jurul Atos.

 
Mișcările reprezintă o nouă lovitură pentru o fostă vedetă a sectorului tehnologic francez, care este împovărată acum de datorii de aproximativ 3,65 miliarde de euro și care se luptă să se adapteze la schimbările rapide din industrie.
HILS Development lansează HILS Titanium, al șaselea proiect de mari dimensiuni în București CITEȘTE ȘI HILS Development lansează HILS Titanium, al șaselea proiect de mari dimensiuni în București Compania franceză de tehnologie, ale cărei acțiuni au scăzut cu aproximativ 90% în ultimii trei ani, se afla în negocieri exclusive cu EPEI a miliardarului ceh Daniel Kretinsky încă din august 2023, pentru vânzarea unității sale tradiționale Tech Foundations. Tranzacția a primit acordul autorităților europene și intrase în linie dreaptă pentru finalizare.

Preluarea Tech Foundations ar fi extins afacerile deja vaste ale miliardarului ceh Daniel Kretinsky din Europa. Printre investițiile din România ale miliardarului se numără achiziția platformei de comparare prețuri Compari.ro, precum și preluarea posturilor de radio Europa FM, Virgin Radio și Vibe FM de la grupul francez Lagardere.

Eșecul discuțiilor companiei cu Kretinsky complică negocierile deja tensionate ale Atos, prezentă și în România, pentru  restructurarea unor datorii scadente anul viitor.

Atos are la nivel global 112.000 de angajați și venituri anuale de circa 11 miliarde de euro.

Atos România a încheiat anul 2022 cu peste 3.500 de angajați în sediile din București, Brașov, Cluj și Timișoara, ce deservesc mai mult de 300 clienți din 15 țări. Compania are parteneriate cu instituții de apărare, securitate cibernetică, știință și sănătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
atos
kretinsky
texh foundations