Tranzacție eșuată subit: Atos, prezent și în România, nu s-a înțeles cu miliardarul ceh Daniel Kretinsky, proprietarul Compari.ro și Europa FM. Nouă lovitură pentru o fostă vedetă a sectorului tehnologic francez

Tranzacție eșuată subit: Atos, prezent și în România, nu s-a înțeles cu miliardarul ceh Daniel Kretinsky, proprietarul Compari.ro și Europa FM. Nouă lovitură pentru o fostă vedetă a sectorului tehnologic francez
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 mar 2024
Negocierile exclusive cu EP Equity Investments privind vânzarea diviziei Tech Foundations a companiei franceze Atos s-au încheiat subit - cele două părți nu au ajuns la un acord asupra condițiilor și prețului. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
De asemenea, Atos amână publicarea rezultatelor sale pentru 2023.
 
Mișcările reprezintă o nouă lovitură pentru o fostă vedetă a sectorului tehnologic francez, care este împovărată acum de datorii de aproximativ 3,65 miliarde de euro și care se luptă să se adapteze la schimbările rapide din industrie.
HILS Development lansează HILS Titanium, al șaselea proiect de mari dimensiuni în București CITEȘTE ȘI HILS Development lansează HILS Titanium, al șaselea proiect de mari dimensiuni în București Compania franceză de tehnologie, ale cărei acțiuni au scăzut cu aproximativ 90% în ultimii trei ani, se află în negocieri exclusive cu EPEI a miliardarului ceh Daniel Kretinsky încă din august 2023, pentru vânzarea unității sale tradiționale Tech Foundations. Tranzacția a primit acordul autorităților europene și intrase în linie dreaptă pentru finalizare.

Preluarea Tech Foundations ar fi extins afacerile deja vaste ale miliardarului ceh Daniel Kretinsky din Europa. Printre investițiile din România ale miliardarului se numără achiziția platformei de comparare prețuri Compari.ro, precum și preluarea posturilor de radio Europa FM, Virgin Radio și Vibe FM de la grupul francez Lagardere.

Eșecul discuțiilor companiei cu Kretinsky complică negocierile deja tensionate ale Atos, prezentă și în România, pentru  restructurarea unor datorii scadente anul viitor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
atos
kretinsky
texh foundations