OpenAI iese la atac: Elon Musk și-ar fi dorit o fuziune între noi și Tesla

OpenAI iese la atac: Elon Musk și-ar fi dorit o fuziune între noi și Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2024

Startup-ul OpenAI a respins unele acuzații aduse de Elon Musk potrivit cărora ar fi abandonat misiunea inițială de a dezvolta o inteligență artificială în beneficiul umanității și susține că miliardarul ar fi solicitat o fuziune între compania producătoare a ChatGPT și Tesla, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OpenAI a precizat într-o postare pe blogul companiei că respinge toate acuzațiile aduse de Elon Musk, arată G4Media.

FOTO Un nou spital de amploare pregătit în București CITEȘTE ȘI FOTO Un nou spital de amploare pregătit în București

În procesul intentat în Statele Unite de reprezentanții patronului Tesla se afirmă că directorul executiv al OpenAI Sam Altman și un cofondator al OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat inițial pe Elon Musk pentru a înființa o companie de sofware-uri open source (accesibile, modificabile, utilizabile și redistribuibile de către toți) și non-profit, pentru a nu permite grupului Google să domine această tehnologie majoră. Elon Musk s-a implicat în finanțarea acestui start-up, transmite Agerpres.

Concentrarea companiei susținută în prezent de Microsoft pe obținerea de bani a încălcat acest contract, au declarat avocații lui Elon Musk în procesul intentat la San Francisco. Aceștia au adăugat că firma a păstrat „un secret total” asupra designul GPT-4, cel mai avansat model al său de inteligență artificială.

Conform reprezentanților OpenAI, Elon Musk și-ar fi dorit ca această companie să fuzioneze cu compania sa producătoare de automobile electrice, Tesla, și ar fi distribuit un e-mail în care ar fi susținut că start-upul ar trebui să „se alăture Tesla pe post de vacă de muls”.

Bani din cerealele ucrainiene. Liderul transportului fluvial românesc propune distribuirea unor dividende duble CITEȘTE ȘI Bani din cerealele ucrainiene. Liderul transportului fluvial românesc propune distribuirea unor dividende duble

OpenAI susține că această sugestie a venit după ce Musk și compania au decis că următorul pas trebuia să fie înființarea unei entități pentru profit, în 2017, pentru a genera capital pentru construcția unei inteligențe artificiale generale (AGI). Întreprinzătorul miliardar și-a dorit atunci capitalul majoritar, controlul inițial al consiliului de administrație și să fie CEO al OpenAI, conform companiei, care nu a fost de acord cu înființarea entității pentru profit și nici ca o singură persoană să ajungă să dețină controlul absolut asupra sa.

Elon Musk a co-fondat OpenAI în 2015, dar s-a retras din consiliul de administrație al start-upului în 2018 și a devenit unul dintre cei mai virulenți critici ai săi. De asemenea, el conduce producătorul de vehicule electrice Tesla și producătorul de rachete SpaceX și a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022. Elon Musk a creat în 2023 o companie proprie de inteligență artificială, xAI.

Anul trecut, antreprenorul Sam Altman a fost concediat de fostul consiliu de administrație al OpenAI, care a declarat că a încercat să apere astfel misiunea companiei de a dezvolta o inteligență artificială în beneficiul umanității. Câteva zile mai târziu, Sam Altman, susținut de Microsoft, s-a întors în companie alături de un nou consiliu de administrație, din care făceau parte membrii săi inițiali.

OpenAI plănuiește să numească mai mulți membri noi în consiliul de administrație în luna martie, a relatat joi cotidianul The Washington Post.

Cea mai mare bancă din Rusia a decis cum va da credite întreprinderilor: Cu inteligența artificială CITEȘTE ȘI Cea mai mare bancă din Rusia a decis cum va da credite întreprinderilor: Cu inteligența artificială

ChatGPT, robotul conversațional creat de OpenAI, a devenit aplicația software cu cea mai rapidă creștere din lume în șase luni de la lansarea sa în noiembrie 2022. De asemenea, a declanșat lansarea unor roboți rivali de către Microsoft, Alphabet și o sumedenie de startup-uri, care au profitat de această publicitate pentru a obține finanțări de miliarde de dolari.

De la debutul său, ChatGPT a fost adoptat de companii pentru o gamă largă de sarcini, de la rezumatul documentelor până la scrierea de coduri informatice, declanșând o cursă între marile companii din sectorul tehnologiei pentru a lansa produse proprii bazate pe inteligența artificială generativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
tesla