Elon Musk dă în judecată OpenAI

Elon Musk dă în judecată OpenAI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2024

Elon Musk a dat în judecată OpenAI, fondatorii Sam Altman și Greg Brockman, precum și toate entitățile afiliate, pentru încălcarea acordurilor contractuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

OpenAI și toți cei implicați sunt acuzați să au încălcat acordurile inițiale ale organizației non-profit, preferând să alerge după profituri.

Musk spune că cei doi fondatori l-au convins să investească în OpenAI, promițându-i că va fi o organizație non-profit, care va concura cu Google.

Microsoft va lansa un chatbot Copilot destinat lucrătorilor din sectorul financiar CITEȘTE ȘI Microsoft va lansa un chatbot Copilot destinat lucrătorilor din sectorul financiar

Antreprenorul mai acuză OpenAI că a trecut la un model de business pentru profit în momentul în care s-a implicat Microsoft.

În centrul procesului intentat la un tribunal din San Francisco stă GPT-4, cel mai nou model lingvistic al companiei. Musk spune că GPT-4 constituie o inteligență artificială generală, dar fost intenționat încadrată eronat pentru a fi vândut.

Elon Musk spune că vrea să forțeze OpenAI să revină la scopul său inițial, acela de a dezvolta AI open-source, nu doar pentru beneficiul companiei și al partenerilor săi.

Europa acuză Meta: colectarea datelor pe Facebook și Instagram este „masivă” și „ilegală” CITEȘTE ȘI Europa acuză Meta: colectarea datelor pe Facebook și Instagram este „masivă” și „ilegală”

În cazul unei decizii potrivnice a tribunalului, Musk spune că donațiile prin care a fost finanțată activitatea publică a companiei ar trebui restituite.

Elon Musk a fost unul din primii investitori în OpenAI, ajutând la fondarea și finanțarea startup-ului în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
openai
microsoft