OpenAI nu intenționează să se listeze la bursă, din cauza structurii ”ciudate” a companiei, potrivit șefului companiei

OpenAI nu intenționează să se listeze la bursă, din cauza structurii ”ciudate” a companiei, potrivit șefului companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2023

OpenAI, compania din spatele ChatGPT, susținută de Microsoft, nu are de gând să se listeze la bursă în curând, a declarat directorul general Sam Altman, la o conferință la Abu Dhabi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Când dezvoltăm super inteligență, este probabil să luăm unele decizii pe care majoritatea investitorilor le-ar privi foarte ciudat. Nu vreau să fiu dat în judecată de... piața publică, Wall Street etc., așa că nu, nu sunt așa de interesat”, a spus Altman ca răspuns la o întrebare despre dacă va face OpenAI companie publică.

Concedieri la Spotify CITEȘTE ȘI Concedieri la Spotify

OpenAI a strâns până acum 10 miliarde de dolari de la Microsoft, la o evaluare de aproape 30 de miliarde de dolari, deoarece investește mai mult în construirea capacității de calcul, scrie News.ro

"Avem o structură foarte ciudată. Avem acest plafon pentru profit", a spus el.

OpenAI a început ca o organizație non-profit, dar ulterior a creat o companie hibridă ”cu profit plafonat”, care i-a permis să strângă fonduri externe cu promisiunea că operațiunea non-profit inițială încă mai beneficiază.

În timp ce își construiesc capacitățile de inteligență artificială, Altman și mulți oameni de știință proeminenți implicați în crearea și comercializarea tehnologiei au avertizat asupra amenințării pe care o reprezintă, în special AI generativă care creează conținut, cum ar fi ChatGPT, unii echivalând-o cu riscul de extincție.

Altman se află într-un turneu rapid în întreaga lume, întâlnindu-se cu șefi de state din mai multe țări, iar marți a fost în Emiratele Arabe Unite. El plănuiește să călătorească în Qatar, India și Coreea de Sud.

În timp ce se afla în Europa, Altman a intrat în controverse pentru că a spus că OpenAI ar putea părăsi regiunea dacă va deveni prea greu să se respecte legile planificate privind inteligența artificială, atrăgând criticile mai multor parlamentari, inclusiv ale șefului industriei UE, Thierry Breton.

OpenAI și-a inversat ulterior poziția.

VIDEO PROFIT LIVE cofondatoare Dressingz: După încă o rundă de finanțare vrem să facem exit cu un fond de venture capital din domeniul sustenabilității CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE cofondatoare Dressingz: După încă o rundă de finanțare vrem să facem exit cu un fond de venture capital din domeniul sustenabilității

”Nu am amenințat că vom părăsi UE. Ne așteptăm să ne putem conforma. Mai este mai multă claritate pe care o așteptăm cu privire la Legea AI al UE, dar suntem foarte încântați să operăm în Europa”, a spus Altman marți.

UE lucrează la un set de legi care să guverneze AI, inclusiv propuneri care ar forța orice companie care folosește instrumente precum ChatGPT să dezvăluie materialul protejat prin drepturi de autor folosit pentru a-și antrena sistemele.

OpenAI nu dezvăluie aceste date despre cel mai recent model AI al său, GPT 4. Altman, totuși, a găsit sprijin din partea comisarului pentru tehnologie al UE, Margrethe Vestager, care a spus că nu percepe comentariile lui Altman ca pe o amenințare, ci ca pe o promisiune de a face tot posibilul.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
bursa