Panasonic a obținut 3,61 miliarde de dolari în urma vânzării participației deținute la Tesla

Panasonic a obținut 3,61 miliarde de dolari în urma vânzării participației deținute la Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2021

Panasonic Corp a obținut aproximativ 400 de miliarde de yeni (3,61 miliarde de dolari) în urma vânzării participației deținute la producătorul de vehicule electrice Tesla Inc, în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2021, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei nipone, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția vine pe fondul eforturilor conglomeratului nipon de a-și reduce dependența de Tesla și a de a obține numerar pentru a investi în creștere, scrie Agerpres.

VIDEO Garda de Mediu a descoperit o groapă ilegală de gunoi administrată chiar de o primărie CITEȘTE ȘI VIDEO Garda de Mediu a descoperit o groapă ilegală de gunoi administrată chiar de o primărie

Afacerea Panasonic din domeniul bateriilor este dominată de Tesla, dar cele două firme au o relație tensionată.

În 2010, Panasonic a achiziționat 1,4 milioane de acțiuni Tesla, la prețul de 21,15 dolari per titlu, valoarea participației fiind de aproximativ 30 milioane de dolari. La 31 martie 2020, acea participație valora 730 milioane de dolari. Acțiunile au crescut de aproape șapte ori de atunci, iar joi au închis în creștere cu 3,5%, la 679,82 dolari per titlu.

"Impactul criptoactivelor ar fi putut împinge prețul acțiunilor Tesla peste valoarea lor intrinsecă, fiind o perioadă bună să vinzi", a apreciat Hideki Yasuda, analist la Ace Research Institute.

În ultimele săptămâni, șefului Tesla, Elon Musk, a influențat semnificativ cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale și a suspendat plățile cu bitcoin. Într-un mesaj postat pe Twitter în 13 iunie, Musk a anunțat că: "Tesla va relua tranzacțiile cu bitcoin când va exista o confirmare privind privind utilizarea, rezonabilă (aproximativ 50%) a energiei curate de către cei care minează, cu un trend viitor pozitiv".

Vânzarea participației nu va afecta parteneriatul cu Tesla, a anunțat purtătorul de cuvânt al Panasonic, dar vine într-un moment în care compania își diversifică lanțul de aprovizionare cu baterii.

Anul trecut Tesla a încheiat acorduri cu grupul sud-coreean LG Energy Solution, divizie a LG Chem, și cu firma chineză CATL, pentru furnizarea de baterii.

viewscnt
Afla mai multe despre
panasonic
tesla