Piața mondială de smartphone-uri ar urma să își revină în acest an

Piața mondială de smartphone-uri ar urma să își revină în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Livrările globale de smartphone-uri ar urma să revină pe creștere în acest an, cu un avans de 3%, pe măsură ce încetinirea inflației a ajutat la revenirea cererii pe piețele emergente iar integrarea Inteligenței Artificiale generative atrage cumpărătorii de dispozitive premium, arată un raport publicat joi de firma Counterpoint Research, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu peste 4% anul trecut, în condițiile în care consumatorii au redus cheltuielile în contextul incertitudinilor economice, scrie Agerpres.

WhatsApp va transfera în mod automat conținutul multimedia la calitate HD CITEȘTE ȘI WhatsApp va transfera în mod automat conținutul multimedia la calitate HD

În acest an însă, piețele emergente, precum India, Orientul Mijlociu și Africa, sunt așteptate să fie motoare importante de creștere pentru piața de smartphone-uri, în special pe segmentul dispozitivelor mai ieftine. Acest segment de smartphone este așteptat să crească cu 11% în 2024, după ce s-a contractat în 2023.

Analiștii de la Counterpoint estimează că același segment de smartphone-uri cu prețuri cuprinse între 150 și 249 de dolari va profita de pe urma unei cereri crescute în regiunile Caraibe și America Latină, de încetinirea inflației în regiuni precum Africa precum și de stabilizarea monedelor locale. De asemenea, intensificarea competiției între producătorii chinezi precum Oppo, Vivo și Xiaomi, împreună cu revenirea cererii pentru dispozitive IT, a ajutat creșterea pe segmentul de smartphone-uri ieftine.

În ceea ce privește segmentul de smartphone-uri premium, cel cu prețuri între 600 și 799 de dolari, acesta este așteptat să crească cu 17%. Introducerea tehnologiei de tip Inteligență Artificială generativă și popularitatea dispozitivelor pliabile vor stimula cererea pe acest segment, susțin analiștii de la Counterpoint.

În plus, Apple și rivalul chinez Huawei sunt așteptați să fie câștigătorii pe piața premium, potrivit analiștilor. În timp ce Apple ar urma să profite de cererea constantă pentru telefoane iPhone, în special pe piețele emergente, grupul Huawei ar urma să își mențină prezența solidă pe piața din China, în special odată cu lansarea procesoarelor 5G Kirin.

La nivel global, livrările globale de smartphone-uri ar urma să crească în acest an cu 3%, până la 1,2 miliarde unități. 

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
telefon