Procesul SUA vs. Apple atrage reacții diverse

Procesul SUA vs. Apple atrage reacții diverse
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mar 2024

După ce ieri Statele Unite au dat Apple în judecată pentru folosirea unor tactici incorecte cu scopul menținerii poziției dominante pe piață, au început să curgă și reacțiile vis-a-vis de aceasta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa-zisa Coaliție pentru Corectitudinea Aplicațiilor s-a grăbit să aplaude Departamentul de Justiție pentru intentarea procesului împotriva Apple.

„Departamentul de Justiție ia o poziție puternică împotriva dominației Apple asupra ecosistemului aplicațiilor mobile, care sufocă concurența și afectează consumatorii și dezvoltatorii americani deopotrivă” susține Coaliția.

Proces în premieră: Statul american dă în judecată Apple pentru că monopolizează ilegal piața smartphone-urilor. Acțiunile cad CITEȘTE ȘI Proces în premieră: Statul american dă în judecată Apple pentru că monopolizează ilegal piața smartphone-urilor. Acțiunile cad

Coaliția pentru Corectitudinea Aplicațiilor este compusă, printre alții, de vechi critici ai Apple, printre care se numără Epic Games, Spotify, Deezer și Match Group. Unii dintre aceștia au propriile procese cu Apple.

De cealaltă parte, nici reacția Apple nu a fost foarte surprizătoare, care spune, în principiu, că procesul intentat riscă să distrugă elementele prin care smartphone-urile companiei se diferențiază de concurență.

„Acest proces ne amenință identitatea și principiile prin care se diferențiază produsele Apple pe piețele extrem de competitive. Dacă va avea succes, ne va afecta capacitatea de a crea tipul de tehnologie pe care oamenii o așteaptă de la Apple” se arată în comunicatul companiei.

Aflați la mijloc, analiștii cred că procesul are câteva atribute puternice de partea lui, dar și o serie întreagă „argumente prostești”. Printre altele, puternice sunt argumentele legate de limitarea accesului la NFC și restricțiile asupra unor categorii de aplicații, precum cele de streaming pentru jocuri.

Pe de altă parte, referindu-se la acuzațiile legate de Apple TV+ și CarPlay, dar și la paralele făcute cu Microsoft și Windows, analiștii sunt de părere că oficialii Departamentului de Justiție nu prea înțeleg tehnologiile la care fac referire.

viewscnt
Afla mai multe despre
proces
apple
iphone